EXCLUSIV Virginica Tanți Dumitrescu și Adrian Ciorobea vând către Kaufland un teren valoros în zona de afaceri Pipera. Lotul - primit în schimbul parcului Plumbuita. Una dintre cele mai mari tranzacții ale Kaufland în România

EXCLUSIV Virginica Tanți Dumitrescu și Adrian Ciorobea vând către Kaufland un teren valoros în zona de afaceri Pipera. Lotul - primit în schimbul parcului Plumbuita. Una dintre cele mai mari tranzacții ale Kaufland în România
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 29 iul 2020

Avocații Virginica Tanți Dumitrescu și Adrian Ciorobea, cunoscuți pentru achiziția de drepturi litigioase pentru terenuri aflate în procedura de retrocedare, au semnat un antecontract de vânzare-cumpărare cu retailerul german Kaufland pentru un lot de 1,7 hectare de pe Strada Fabrica de Glucoză, care prelungește autostrada A3 până în zona de afaceri Pipera din București, potrivit unui document obținut de Profit.ro. Prețul agreat depășește 11 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Dragoș Dabija, Accenture: Companiile din toate industriile ar trebui să se pregătească pentru probleme de securitate cibernetică intensificate în contextul COVID-19 CITEȘTE ȘI Dragoș Dabija, Accenture: Companiile din toate industriile ar trebui să se pregătească pentru probleme de securitate cibernetică intensificate în contextul COVID-19

Cei doi oameni de afaceri au intrat în atenția publicului în 2005, când Primăria Municipiului București le-a dat în schimbul unui teren de 9,3 hectare, care se află pe fundul lacului Plumbuita și în parcul Plumbuita, un teren de 23,4 hectare pe Strada Fabrica de Glucoză. În urmă cu patru ani, primăria a expropriat circa 8.000 de metri pătrați din acest teren, contra unei sume de peste 18 milioane de lei, pentru lărgirea străzii care acum continuă autostrada A3.

FOTO Oportunitate de investiție - OMV Petrom vinde un teren într-o zonă extrem de căutată, pe care poate fi dezvoltat un proiect imobiliar mixt CITEȘTE ȘI FOTO Oportunitate de investiție - OMV Petrom vinde un teren într-o zonă extrem de căutată, pe care poate fi dezvoltat un proiect imobiliar mixt

În aceeași perioadă, omul de afaceri Gabriel Popoviciu, aflat acum sub supravegherea poliției londoneze, fiind condamnat la șapte ani de închisoare în dosarul Ferma Băneasa, a preluat de la cei doi avocați o parte din teren și a început dezvoltarea ansamblului rezidențial Belvedere Residences. Până în vara anului trecut, Popoviciu a construit aici 640 de apartamente, după care a vândut către London Partners 2,4 hectare pentru continuarea proiectului cu încă 966 de apartamente.

FOTO 97% grad de satisfacție în fashion-ul bărbătesc – cine a reușit? CITEȘTE ȘI FOTO 97% grad de satisfacție în fashion-ul bărbătesc – cine a reușit?

Lotul de 1,7 hectare vândut acum de Virginica Tanți Dumitrescu și Adrian Ciorobea către Kaufland este amplasat chiar lângă Belvedere și peste drum de fabrica Intrarom. După semnarea antecontractului, în favoarea Kaufland a fost instituit un drept de ipotecă legală în valoare de 17,7 milioane lei. Cele două părți au fixat ca dată limită de semnare a contractului de vânzare-cumpărare luna mai 2021, potrivit documentului citat.

Prețul depășește 11 milioane de euro, potrivit surselor Profit.ro, ceea ce face ca tranzacția să fie una dintre cele mai mari încheiate de Kaufland în România. Spre comparație, investiția medie într-un hipermarket Kaufland variază între 6 și 9 milioane de euro.

Interesant este faptul că, în vara anului trecut, Primăria Sectorului 2 a apobat Planul Urbanistic de Detaliu înaintat de Tanți Dumitrescu și Ciorobea pentru acest teren, care permite construcția de blocuri cu apartamente structurate pe două subsoluri și opt etaje, precum și dotări complementare cu două subsoluri și un etaj.


Kaufland este în plină expansiune pe piața din Capitală. Primăria Municipiului București a aprobat, la finalul lunii mai, construcția a două hipermarketuri Kaufland pe terenuri deținute de omul de afaceri constănțean Mihai Lucian Palaz, un jucător cunoscut pe piața publicității stradale din România, pe Bulevardul Basarabia, nr. 250 și Drumul Găzarului, nr. 26B. De asemenea, un hipermarket Kaufland se pregătește și în locul fostei fabrici Sinatex din apropierea Halei Traian. Retailerul pregătește un magazin și în locul fabricii Vel Pitar din Berceni. Kaufland a inaugurat la începutul lunii mai al 14 magazin din București și al 130-lea din România, fiind cel mai mare retailer din țară după cifra de afaceri. A încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 11,87 miliarde lei (circa 2,27 miliarde euro), în creștere cu circa 9% față de anul precedent. Până în 2024, retailerul german vrea să ajungă la 160 de magazine în România, de la 132 în prezent.

viewscnt
Afla mai multe despre
virginica tanți dumitrescu
adrian ciorobea
kaufland
gabriel popoviciu
belvedere residences