FOTO Antreprenorii Ionuț Cosmin Fleancu și Dan George Dobre încep construcția unui ansamblu rezidențial major pe un teren al Bucur SA

FOTO Antreprenorii Ionuț Cosmin Fleancu și Dan George Dobre încep construcția unui ansamblu rezidențial major pe un teren al Bucur SA
scris 28 sep 2021

Dezvoltatorul imobiliar Novum Business Invest, deținut de antreprenorii Ionuț Cosmin Fleancu și Dan George Dobre, începe construcția unui ansamblu rezidențial cu peste 700 de apartamente în cartierul bucureștean Militari, pe un teren al comerciantului Bucur SA, controlat de SIF Muntenia, în schimbul căruia acesta din urmă urmează să primească circa 170 de apartamente, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Bucur, societate desprinsă din fosta Întreprindere de Comerț cu Ridicata pentru Produse Alimentare (ICRA), deține pe Bulevardul Timișoara un teren în suprafață de circa 41.000 de metri pătrați, pe care au funcționat depozite. Pe o parte din acest lot a fost dezvoltat complexul comercial Bucur Retail Park, iar pe o bucată de 27.000 de metri pătrați rămasă disponibilă, Novum Business Invest urmează să construiască ansamblul Novum 56.

Terenul a fost oferit dezvoltatorului imobiliar cu titlu de superficie în schimbul unei suprafețe utile de cel puțin 13.950 de metri pătrați, cu balcoane incluse, din viitorul complex rezidențial, plus câte un loc de parcare pentru fiecare apartament. Un calcul arată că Bucur ar urma să primească circa 170 de apartamente de la Novum Business Invest.

EXCLUSIV Dealerul auto Badsi Impex, care a adus marca Nissan în România, vinde și închiriază sediul din Pipera, unde își concentrează întreaga activitate, printr-o tranzacție cu dezvoltatorul imobiliar Nusco CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dealerul auto Badsi Impex, care a adus marca Nissan în România, vinde și închiriază sediul din Pipera, unde își concentrează întreaga activitate, printr-o tranzacție cu dezvoltatorul imobiliar Nusco

Novum 56 va fi construit în două faze principale, după o investiție estimată la aproximativ 90 de milioane de euro, potrivit reprezentanților Crosspoint Real Estate, brokerul care va asigura vânzarea proiectului. Dezvoltatorul a primit autorizația de construire pentru prima etapă în luna august.


Prima fază are termen de finalizare trimestrul patru din 2022 și termen de finalizare al vânzărilor în trimestrul patru din 2023. Proiectul va cuprinde un număr total de 704 apartamente, dintre care 165 sunt garsoniere, 396 sunt apartamente cu două camere și 143 sunt apartamente cu trei camere, precum și un număr de 867 locuri de parcare. Prețurile din Novum 56 pornesc de la 53.900 euro pentru garsoniere, 76.900 euro pentru apartamentele cu două camere și 102.900 euro pentru apartamentele cu trei camere, la care se adaugă TVA-ul.

Bucur SA a finalizat în decembrie 2018 prima etapă a complexului comercial Bucur Retail Park, care găzduiește, pe o suprafață de 4.200 de metri pătrați, retailerii Penny Market, PEPCO, JYSK, DM Drogerie Markt și KiK.


Întregul complex se învecinează cu fosta platformă industrială Frigocom, în locul căreia spaniolii de la Gran Via au dezvoltat complexul rezidențial Timișoara 58 care cuprinde circa 500 de apartamente.

Compania Bucur mai deține încă trei depozite în Militari, Rahova și în zona Industriilor pe care le închiriază logisticienilor.

Antreprenorii Ionuț Cosmin Fleancu și Dan George Dobre sunt printre cei mai importanți dezvoltatori de ansambluri rezidențiale din Sectorul 6. Compania lor, Novum Business Invest a realizat până acum 8 proiecte cu 2.318 apartamente și lucrează la alte 1.172 de unități locative. Antreprenorii au inaugurat, recent, și un hotel ibis cu 158 de camere în zona Politehnica.

EXCLUSIV ROCA pregătește, până la finele anului, cele mai mari 4 achiziții de până acum. Tichetul per achiziție va fi de 10-20 de milioane de euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV ROCA pregătește, până la finele anului, cele mai mari 4 achiziții de până acum. Tichetul per achiziție va fi de 10-20 de milioane de euro

Numărul tranzacțiilor imobiliare din România a fost cu 42% mai mare în luna august, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, ajungând la peste 62.000 de contracte, după ce luna corespondentă din 2020 începea să își revină din șocul cauzat de criza sanitară. Evoluția marchează un an de creșteri lunare consecutive din august 2020 încoace, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Primul semestru al anului a cunoscut o evoluție pozitivă de peste 33%, comparativ cu perioada corespondentă din 2020. Explozia de tranzacții din ultimele luni a culminat în octombrie 2020 cu cel mai mare volum lunar de contracte încheiate în ultimii 3 ani.

Volumul de tranzacții din 2020 a fost cu circa 12% peste cel din 2019, după ce în  trimestrul al treilea din an s-a recuperat mult din decalajul apărut în primele cinci luni. Astfel, volumul anual a reintrat pe creștere, după ce în 2019 s-au înregistrat cu 4,1% mai puține tranzacții decât în 2018, iar în 2018 cu 10,2% mai puține decât în 2017.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
ionut cosmin fleancu
dan george dobre
novum business invest
bucur sa