FOTO Cristinel Sandu, proprietarul furnizorului de echipamente electrice Elbi, extinde ansamblul West Residential Park din Bragadiru

FOTO Cristinel Sandu, proprietarul furnizorului de echipamente electrice Elbi, extinde ansamblul West Residential Park din Bragadiru

Cristinel Sandu alături de West Residential Park

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 22 iul 2022

Omul de afaceri Cristinel Sandu, proprietarul furnizorului de echipamente electrice Elbi Electric & Lighting, pregătește extinderea ansamblului său West Residential Park din Bragadiru cu încă aproape 400 de apartamente, care vin în completarea blocurilor dezvoltate alături de fondul finlandez de investiții Ahlström Capital, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investitorul mai deține circa un hectar de teren în spatele centrului comercial La Strada, dezvoltat de investitorii israelieni Moshe Turgeman și Tomer Barhom în 2020. Pe acest lot au fost proiectate două blocuri cu 10 etaje și un total de 387 de apartamente, în principal cu două camere, 221 de locuri de parcare subterane și 162 de locuri de parcare la sol. Finalizarea proiectului este preconizată în doi ani de la obținerea autorizației de construire.

EXCLUSIV Avocatul Cosmin Savu-Cristescu, care tocmai a lansat o companie de investiții imobiliare alături de Dan Șucu, își consolidează poziția în zona Petrom City prin achiziția a două terenuri cu potențial de peste 400 de apartamente CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Avocatul Cosmin Savu-Cristescu, care tocmai a lansat o companie de investiții imobiliare alături de Dan Șucu, își consolidează poziția în zona Petrom City prin achiziția a două terenuri cu potențial de peste 400 de apartamente

Noile blocuri, amplasate la ieșirea din București spre Bragadiru, vin în completarea altor 18 imobile existente, care ocupă circa 7 hectare de teren și în care locuiesc circa 3.500 de persoane, parte a West Residential Park.

Bazele complexului rezidențial au fost puse în 2008 printr-un parteneriat între Cristinel Sandu și Ahlström Capital, unul dintre cele mai mari fonduri de investiții din Finlanda. Fondul finlandez a ieșit din afacere în 2015.


Contactați de Profit.ro, reprezentanții West Residential Park nu au răspuns până la publicarea acestui articol.

West Residential Park înglobează proiectele Scandinavia Residence și Fortuna Residence.

Cristinel Sandu a intrat în antreprenoriat în 1996, la mai puțin de patru ani de la absolvirea Universității de Construcții din București. El a dezvoltat un grup de companii active în distribuția de aparate electrice (Elbi), servicii de închiriere și logistică (SmartLogistics & Consulting), feronerie (TSLocks Distribution) și imobiliare (West Residential Park). Omul de afaceri participă și la turnee de poker pe toate meridianele, din Las Vegas în Macao.

EXCLUSIV Transilvania Construcții își crește cu circa 40% portofoliul de parcuri logistice prin achiziția a 4 proprietăți ale SIF Banat - Crișana. Una dintre cele mai importante tranzacții imobiliare din sectorul industrial din acest an CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Transilvania Construcții își crește cu circa 40% portofoliul de parcuri logistice prin achiziția a 4 proprietăți ale SIF Banat - Crișana. Una dintre cele mai importante tranzacții imobiliare din sectorul industrial din acest an

Elbi Electric & Lighting, principala companie pe care o controlează, a realizat o cifră de afaceri de 61,2 milioane de euro în 2021, valoare depășită doar de rulajul companiei din 2016. În schimb, compania a marcat prima sa pierdere, de 2,6 milioane de euro în 2021. Elbi figurează cu 142 de angajați.

Elbi a anunțat o investiție de peste 3 milioane de euro în modernizarea unui depozit ce va fi inaugurat în noiembrie 2022 în cadrul parcului logistic P3 Bucharest.

Activitate intensă

Numărul tranzacțiilor imobiliare a marcat o ușoară scădere, de 3%, în luna iunie, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, până la circa 53.000 de tranzacții, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Aceasta este a treia scădere lunară din acest an, însă încheie un prim semestru cu un plus de 6,6%.

Volumul tranzacțiilor a reintrat pe creștere în luna februarie, după patru luni consecutive de scădere, după care, în aprilie, a marcat o nouă scădere ușoară. Cea mai mare creștere din august 2021 încoace a fost marcată în luna mai, plus 35%.Trebuie menționat că volumul include și tranzacții cu terenuri și spații comerciale, nu doar cu locuințe.

EXCLUSIV Avocatul Cosmin Savu-Cristescu, care tocmai a lansat o companie de investiții imobiliare alături de Dan Șucu, își consolidează poziția în zona Petrom City prin achiziția a două terenuri cu potențial de peste 400 de apartamente CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Avocatul Cosmin Savu-Cristescu, care tocmai a lansat o companie de investiții imobiliare alături de Dan Șucu, își consolidează poziția în zona Petrom City prin achiziția a două terenuri cu potențial de peste 400 de apartamente

În ciuda scăderilor din ultimul trimestru din 2021, volumul anual a marcat al doilea an consecutiv de creșteri, după ce în 2020 au fost cu circa 12% mai multe contracte de vânzare față de 2019. Anterior, în 2019 s-au înregistrat cu 4,1% mai puține tranzacții decât în 2018, iar în 2018 cu 10,2% mai puține decât în 2017.

Peste 27.000 de locuințe noi se află în acest moment în construcție doar în București și împrejurimi, potrivit unui raport de piață întocmit de compania de consultanță imobiliară SVN Romania. Acesta este cel mai mare număr de locuințe aflate în construcție din istoria modernă a pieței rezidențiale bucureștene.

Dintre acestea, aproximativ 21.000 de unități ar putea fi livrate în acest an, rezultat care ar fi similar cu cel înregistrat în 2021, când a fost stabilit un nou record de livrari în București-Ilfov: 22.010 locuințe, potrivit Institutului Național de Statistică.

Numărul caselor și apartamentelor vândute doar în București-Ilfov în primele trei luni ale acestui an a crescut cu 16% comparativ cu trimestrul întâi din 2021, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Dacă 2022 a debutat cu o ușoară scădere anuală, februarie și martie au adus majorări de peste 20% comparativ cu lunile similare din 2021.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
cristinel sandu
elbi
west residential park