FOTO Nicușor Dan a semnat demolarea turnului de birouri Cathedral Plaza, obligație impusă de aproape 10 ani

FOTO Nicușor Dan a semnat demolarea turnului de birouri Cathedral Plaza, obligație impusă de aproape 10 ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iul 2022

Primarul general Nicușor Dan a semnat dispoziția de demolare pentru Cathedral Plaza, un turn de birouri amplasat în vecinătatea Catedralei Romano-Catolice, Primăria Capitalei fiind obligată încă din 2013, printr-o hotărâre judecătorească definitivă, să demoleze clădirea, dar fără ca această obligație să fi fost aplicată până astăzi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

"Precizez că mai sunt de parcurs câțiva pași administrativi până la începerea efectivă a lucrărilor de demolare, așa că voi reveni cu informații la momentul potrivit. Cheltuielile cu demolarea vor fi suportate inițial de municipalitate, iar finalmente vor fi recuperate de la proprietarul clădirii", spune edilul.

EXCLUSIV Avocatul Cosmin Savu-Cristescu, care tocmai a lansat o companie de investiții imobiliare alături de Dan Șucu, își consolidează poziția în zona Petrom City prin achiziția a două terenuri cu potențial de peste 400 de apartamente CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Avocatul Cosmin Savu-Cristescu, care tocmai a lansat o companie de investiții imobiliare alături de Dan Șucu, își consolidează poziția în zona Petrom City prin achiziția a două terenuri cu potențial de peste 400 de apartamente

Amplasat la intersecția străzilor General Henri Berthelot și Luterană, imobilul are 4 nivele subterane, parter și 18 etaje și o suprafață totală desfășurată de aproximativ 25.000 metri pătrați.

Cathedral Plaza a fost anterior indicată ca fiind proprietatea Millennium Building Development, companie deținută de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas.

În toamna 2015, Curtea de Apel Ploiești a admis apelul Arhiepiscopiei Romano-Catolice București (ARCB) prin care a solicitat anularea sentinței civile din 15 aprilie 2015 a Tribunalului Dâmbovița.

Tribunalul Dâmbovița a suspendat atunci temporar, la 15 aprilie, executarea unei hotărârii din 2012 prin care aceeași instanță a dispus obligarea primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, să emită decizia de desființare a clădirii Cathedral Plaza.

ARCB anunțase că a depus la Direcția Națională Anticorupție (DNA) o plângere penală în cazul primarului Oprescu, a oamenilor de afaceri Dragoș Bîlteanu și Ioannis Papalekas, precum și a unor angajați ai Primăriei Capitalei, pentru "refuzul de a pune în executare hotărârea judecătorească de desființare a clădirii ilegale Cathedral Plaza și de a proceda la demolarea imediată a acesteia și la refacerea parcului public existent anterior".

viewscnt
Afla mai multe despre
cathedral plaza
licitatie
demolare