EXCLUSIV Israelienii Moshe Turgeman și Tomer Barhom, care au adus în România conceptul Euromall și au dezvoltat rețeaua de strip mall-uri La Strada, pregătesc două noi proiecte comerciale, sub un alt brand

EXCLUSIV Israelienii Moshe Turgeman și Tomer Barhom, care au adus în România conceptul Euromall și au dezvoltat rețeaua de strip mall-uri La Strada, pregătesc două noi proiecte comerciale, sub un alt brand
Andreea Guţu
Andreea Guţu
scris 21 iun 2022

Oamenii de afaceri israelieni Moshe Turgeman și Tomer Barhom, cei care au adus în România conceptul de Euromall și care au dezvoltat rețeaua de strip mall-uri La Strada-Street Mall Concept, construiesc două noi proiecte comerciale, în Otopeni, sub brandul TM Shops, alături de mai mulți investitori străini, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Rețeaua TM Shops este formată în prezent din două strip mall-uri (n.red. mall-uri stradale), unul în orașul Bragadiru, finalizat la finalul anului 2020, iar celălalt lângă retailerul Mega Image din Otopeni, în zona 23 august, care urmează să fie operațional începând cu luna viitoare. 

Pe lângă acestea, Moshe Turgeman și Tomer Barhom vor să mai construiască acum alte două strip mall-uri, tot în zona Otopeni – Tunari, sub brandul TM Shops. 

Construcția celui de-al treilea proiect comercial din rețeaua TM Shops, cu o suprafață de circa 800 de metri pătrați și închiriat deja în proporție de 100%, va demara în circa 3 săptămâni și are ca termen de finalizare prima parte a anului următor. 

Undă verde: Dan Ostahie, care deține Altex, preia controlul asupra Porsche Bank România, având deja licență BNR CITEȘTE ȘI Undă verde: Dan Ostahie, care deține Altex, preia controlul asupra Porsche Bank România, având deja licență BNR

În ceea ce privește al patrulea și cel mai mare proiect comercial din rețeaua TM Shops, construcția va demara după obținerea autorizațiilor de construire. 

Reprezentanții companiei au declarat pentru Profit.ro că suprafața închiriabilă a acestuia este estimată la circa 2.000 de metri pătrați, iar terenul unde va fi amplasat se întinde pe o suprafață de 15.000 de metri pătrați, fiind achiziționat cu aproximativ 1,5 milioane de euro. 

„Nu știm încă cum va arăta proiectul. Vom vedea în momentul în care vom stabili ancora și forma proiectului. Încă nu e definitivat acel proiect, dar sigur va fi sub brandul TM Shops. În momentul în care vom avea autorizațiile, vom demara și construcția, care va dura circa un an. Proiectul este vis--vis de Rompetrol, la ieșirea din zona 23 august”, au spus reprezentanții companiei.

Din 2016, Moshe Tur­geman și Tomer Barhom, care au dezvoltat centrul comercial Euromall din Pitești, au început să investească în dezvoltarea rețelei La Strada-Street Mall Concept, ajungând în prezent să dețină 4 proiecte operaționale în Popești-Leordeni, Brașov, Bragadiru și în Militari Residence, iar aproape de finalizare mai au încă un strip mall tot în zona Militari Residence, unde Mega Image este ancoră. 

EXCLUSIV Israelienii Moshe Turgeman și Tomer Barhom, care au adus în România conceptul Euromall și au dezvoltat rețeaua de strip mall-uri La Strada, pregătesc două noi proiecte comerciale, sub un alt brand

„Conceptul de strip mall merge chiar mai bine decât mall-urile tradiționale, pentru că acestea au avut repercusiuni de pe urma pandemiei. La noi nu au fost atât de mari, mai ales că ne-am ajutat tot timpul clienții. Iar ei au supraviețuit, drept urmare și noi am supraviețuit. În plus, faptul că avem intrare stradală în orice magazin este un mare avantaj comparativ cu mall-urile, unde, dacă vrei să intri în zona de food sau la orice alt magazin, accesul se face doar prin mall. La noi, magazinele au fost deschise pe toată perioada pandemiei”, au mai declarat aceștia.

Primul proiect comercial La Strada, cu o suprafață de 2.500 de metri pătrați, a fost dezvoltat în vestul localității Popești-Leordeni, în apropierea stației de metrou Dimitrie Leonida, necesitând o investiție de 10 milioane de euro. Doi ani mai târziu, cei doi investitori anunțau deja finalizarea celui de-al doilea proiect, la Brașov, după o investiție de aproximativ 5 milioane de euro, suprafața mall-ului fiind de 2.000 de metri pătrați. Ulterior au urmat proiectele în Bragadiru și Militari Residence. 

viewscnt
Afla mai multe despre
tm shops
la strada-street mall concept
moshe turgeman
tomer barhom