FOTO Cu un drum închis de demersul unor activiști ecologiști, vânzările Impact scad cu 15% la 9 luni, cu efectul înjumătățirii profitului net

FOTO Cu un drum închis de demersul unor activiști ecologiști, vânzările Impact scad cu 15% la 9 luni, cu efectul înjumătățirii profitului net

Sursa foto: Ohmaymay / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 15 nov 2017

Veniturile Impact Developer & Contractor s-au redus cu 17% în primele 3 trimestre, pe fondul unui declin al livrărilor în cartierul Greenfield din Băneasa, rezultat și al traficului îngreunat de existența unei singure căi de acces pentru rezidenți. Profitul net a coborât cu aproape 52%, la 13,48 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Impact Developer & Contractor (IMP) a realizat în primele 9 luni ale acestui an venituri operaționale de 101,87 milioane lei, cu 17,42% mai mici decât cele de 123,36 milioane lei din perioada similară a anului trecut. Este rezultatul unui declin de 15,78% a veniturilor din vânzările din stocul de proprietăți rezidențiale, la 93,77 milioane lei, de la 111,34 milioane lei. Au fost vândute 246 de apartamente și case, 29 de loturi de parcare, 5 loturi de teren și o terasă.

Livrările s-au redus și în contextul în care potențialii clienți și-au amânat deciziile de cumpărare în cartierul Greenfield din Băneasa, unde traficul este foarte dificil la orele de vârf după ce la începutul acestui an, una dintre cele 2 căi de acces, respectiv Șoseaua Vadul Moldovei, existentă din anii ’70 a fost închisă în urma unei decizii judecătorești la o acțiune intentată împotriva autorității locale de Fundația Eco-Civica.

FOTO Cu un drum închis de demersul unor activiști ecologiști, vânzările Impact scad cu 15% la 9 luni, cu efectul înjumătățirii profitului net

Impact a inițiat demersuri pe lângă Primăria Sector 1 și Primăria Municipiului București pentru redeschiderea șoselei, iar în acest sens a donat 3 terenuri în suprafață totală de 6.000 de metri pătrați, în vederea includerii în fondul forestier, condiție prealabilă pentru reamenajarea Șoselei Vadul Moldovei care trece prin Pădurea Băneasa. Consiliul General al Primăriei Municipiului București a aprobat această donație la sfârșitul lunii trecute.

CONFIRMARE Poșta Română începe închirierea spațiilor excedentare: prima ofertă - trimisă băncilor pentru ATM-uri în oficiile poștale CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Poșta Română începe închirierea spațiilor excedentare: prima ofertă - trimisă băncilor pentru ATM-uri în oficiile poștale

Cheltuielile operaționale ale Impact s-au redus într-o dinamică mai mică, de 12,18%, la 84,28 milioane lei, de la 95,97 milioane lei. O parte dintre aceste costuri au fost majorate de cheltuielile legate de demararea proiectului din nordul Capitalei Luxuria Domenii Residence, investiție anunțată ieri și care are o valoare estimată de 68 milioane euro.

FOTO Cu un drum închis de demersul unor activiști ecologiști, vânzările Impact scad cu 15% la 9 luni, cu efectul înjumătățirii profitului net

Rezultatul operațional EBITDA al Impact la 9 luni s-a erodat cu 35,79%, la 17,58 milioane lei, de la 27,38 milioane lei în intervalul corespondent din 2016. Un picaj mai mare, de 51,77%, am consemnat la nivelul profitului net, care este de 13,48 milioane lei, față de 27,95 milioane lei în primele 3 trimestre ale anului trecut.

La data de 30 septembrie, activele totale ale Impact se ridicau la 549,32 milioane lei, fiind cu 13,35% mai mari față de cele de 484,63 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. În același interval de raportare, datoriile totale s-au majorat cu 67,85%, la 157,55 milioane lei, de la 93,86 milioane lei. La jumătatea acestei veri, compania a realizat o emisiune de obligațiuni în valoare de 12 milioane euro, subscrisă de un investitor instituțional din Polonia. Compania mai pregătește o nouă emisiune de obligațiuni.

Impact, companie controlată de omul de afaceri Gheorghe Iaciu în proporție de 49,48%, este listată la cota BVB, iar prețul de închidere al sesiunii de ieri, de 1,1350 lei/acțiune, conferă acestei societăți o capitalizare de piață de 315,38 milioane lei (67,85 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
impact
bvb
bursa
greenfield
baneasa