FOTO Fondul austriac Core Value Capital, specializat în proiecte fotovoltaice, începe construcția primului său proiect rezidențial din România, cu energie solară cât pentru jumătate din factura lunară

FOTO Fondul austriac Core Value Capital, specializat în proiecte fotovoltaice, începe construcția primului său proiect rezidențial din România, cu energie solară cât pentru jumătate din factura lunară

Planul proiectului Vienna Parkside Residence

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 27 apr 2023

Fondul austriac de investiții Core Value Capital, proprietarul unuia dintre cele mai mari parcuri solare din România, se pregătește să înceapă construcția primului său proiect rezidențial din România. Fiecare din cele 619 apartamente proiectate va avea o producție anuală de 1.100 kwh din panouri fotovoltaice, echivalentul a jumătate din consumul mediu standard, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Austriecii au pregătit șantierul proiectului Vienna Parkside Residence din cartierul bucureștean Berceni și urmează să înceapă, în curând, lucrările de construcție.

EXCLUSIV Fiica cea mare a lui George Becali, în discuții pentru selectarea unui operator hotelier la fostul Inter din Venus, actualul Becali Hotel CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fiica cea mare a lui George Becali, în discuții pentru selectarea unui operator hotelier la fostul Inter din Venus, actualul Becali Hotel

Fiecare apartament are prevăzute propriile panouri fotovoltaice, care injectează energia direct în tabloul electric al apartamentului, ceea ce transformă proprietarii în prosumatori.

Puterea instalată promisă fiecărui apartament va fi de 900 W, ceea ce permite o producție anuală de circa 1.100 kWh care acoperă aproximativ 44% dintr-un consum mediu standard anual de 2.500 kWh. Puterea totală instalată pentru faza 1 și 2 va fi de 0,558 MWh.

Proiectul este format din 3 blocuri cu câte 12 etaje și un total de 619 apartamente. Prima etapă urmează a fi predată în 2025.

Sud Rezidential este agentul exclusiv de vânzări al proiectului, iar Credit 24h asigură partea financiară. 

EXCLUSIV Producătorul texan de film Daniel Cocanougher, care a dus Dragon Ball Z în SUA, intră pe piața imobiliară românească prin achiziția a jumătate din centrele Family Market dezvoltate de Iulian Dascălu în Iași CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Producătorul texan de film Daniel Cocanougher, care a dus Dragon Ball Z în SUA, intră pe piața imobiliară românească prin achiziția a jumătate din centrele Family Market dezvoltate de Iulian Dascălu în Iași

Investiția urmează a fi realizată pe un teren de circa 2 hectare cumpărat de o companie a grupului austriac în 2021 de la omul de afaceri Horia Culcescu (finul lui Gigi Becali) și de la antreprenorii Pușa și Andrew Hack (care dețin brandul de mobilă Exotique) la un preț de aproximativ 6 milioane de euro, tranzacție anunțată în premieră de Profit.ro.

Loturile de teren cumpărate mărginesc viitorul parc Tudor Arghezi din Berceni și fac parte din etapa a doua de dezvoltare a complexului rezidențial Metalurgiei Park, care a luat locul fostelor sere Berceni și unde s-a finalizat și un nou magazin Kaufland în toamna anului trecut.

FOTO Fondul austriac Core Value Capital, specializat în proiecte fotovoltaice, începe construcția primului său proiect rezidențial din România, cu energie solară cât pentru jumătate din factura lunară

Investiția în acest proiect a fost estimată la circa 50 de milioane de euro de către LSG Group, care va avea rolul de constructor al ansamblului rezidențial.

Gerhard Lipkovich, managing partner LSG Group, companie care construiește și operează parcurile Core Value în România, a declarat anterior pentru Profit.ro că fondul austriac analizează și achiziția unor noi terenuri pentru viitoare proiecte, care ar putea începe după demararea celui din Berceni și în funcție de rezultatele acestuia. Core Value intenționează să își concentreze investițiile imobiliare în București.

Core Value Capital, care administrează activele a o serie de milionari și investitori instituționali, are în proprietate un parc fotovoltaic de 50 MW în Giurgiu, dezvoltat în 2012-2014 în urma unei investiții de aproape 90 de milioane de euro. În aceeași perioadă, s-a construit și cel mai mare parc solar din țară, în Brașov, cu o capaciate de 55 MW.

EXCLUSIV One United Properties vinde clădirea de birouri One North Gate din Pipera unui investitor român CITEȘTE ȘI EXCLUSIV One United Properties vinde clădirea de birouri One North Gate din Pipera unui investitor român

Fondul are planificate investiții de 800 de milioane de euro în proiecte fotovoltaice românești cu o capacitate totală de 1GW, echivalentul a 70% din capacitatea actuală instală în centralele solare din țară.

Proiectele fondului sunt dezvoltate de LSG Group, care a construit și operează și parcul fotovoltaic de 45 MW al Samsung din Giurgiu, amplasat la circa 10 kilometri distanță de cel al austriecilor.

În prezent, austriecii au în proprietate parcuri fotovoltaice de circa 300 de MW în Austria, Rusia, România și Ungaria.

Grupul Core Value este deținut de persoane fizice din Viena și de management, printre care se numără și Ferry Tahan, fost banker la Credit Suisse și Deutsche Bank.

Core Value face parte dintr-un grup de dezvoltatori de parcuri fotovoltaice care au reclamat în 2018 statul român la Centrul Internațional de Reglementare a Disputelor privind Investițiile de pe lângă Banca Mondială (ICSID) de la Washington, acuzând România de încălcarea tratatului internațional Carta Energiei prin tăierea subvențiilor pentru producția de energie regenerabilă acordate pe bază de certificate verzi suportate pe facturi de către consumatori.

viewscnt
Afla mai multe despre
core value capital
vienna parkside residence
metalurgiei park