Germania va cheltui șase miliarde de euro pentru a îmbunătăți eficiența energetică a clădirilor

Germania va cheltui șase miliarde de euro pentru a îmbunătăți eficiența energetică a clădirilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 feb 2021

Germania sprijină măsurile destinate îmbunătățirii eficienței energetice a clădirilor cu subvenții în valoare de șase miliarde de euro în acest an, a anunțat luni ministrul Economiei, Peter Altmaier transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Printre măsurile care vor fi sprijinite de guvernul federal se numără programe de modernizare a clădirilor actuale cu o mai bună izolare și sisteme de încălzire mai eficiente, a precizat Peter Altmaier.

Breșă de securitate IT indicată pentru cel mai mare portal local de imobiliare. Peste 200.000 de fișiere ale Imobiliare.ro, cu datele personale și proprietățile clienților, ar fi fost expuse. Compania urmează să transmită precizări CITEȘTE ȘI Breșă de securitate IT indicată pentru cel mai mare portal local de imobiliare. Peste 200.000 de fișiere ale Imobiliare.ro, cu datele personale și proprietățile clienților, ar fi fost expuse. Compania urmează să transmită precizări

"Sectorul clădirilor este un factor important dacă vrem ca tranziția energetică să aibă succes", a spus Altmaier la o conferință online organizată de Ministerul pe care îl conduce, scrie Agerpres.

Acest program ar trebui să ajute sectorul locuințelor din cea mai populată țară a Europei să se apropie de obiectivul său de a deveni neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2050. De asemenea, va permite Germaniei să își atingă țintele mai ample privind protecția mediului în următoarele trei decenii.

Cu toate acestea, este posibil ca modernizarea să conducă și la o creștere a costurilor cu locuința pentru numeroși germani deoarece, în conformitate cu legislația, proprietarii pot trece costurile cu investițiile pe seama chiriașilor prin majorarea chiriilor.

Partidele care formează guvernul de coaliție condus de cancelarul Angela Merkel se ceartă în prezent dacă să protejeze chiriașii de o majorare semnificativă a chiriilor, prin obligarea proprietarilor să suporte o anumită parte din investițiile în modernizarea clădirilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
cladiri