Globalworth, condus de Papalekas, a cumpărat un teren pentru a ridica noul sediu din Capitală al Renault Romania. Cea mai mare tranzacție de leasing pe piața birourilor din București

Globalworth, condus de Papalekas, a cumpărat un teren pentru a ridica noul sediu din Capitală al Renault Romania. Cea mai mare tranzacție de leasing pe piața birourilor din București
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iul 2017

Globalworth Real Estate Investments Ltd. a anunțat că a achiziționat un teren de 57.000 metri pătrați deținut anterior de Coca-Cola HBC Romania și dezvoltarea noului sediu al Groupe Renault Romania din București.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tranzacția va fi efectuată prin Elgan Offices SRL, o companie deținută în mod egal de Globalworth și Elgan Group, reprezentată de Simon Roth.

Finalizarea construcției este prevăzută pentru primul trimestru al anului 2019. Renault va ocupa întregul spațiul, ce va avea o suprafață de peste 47.000 metri pătrați, pe o perioadă de cel puțin 11 ani.

Aceasta este cea mai mare tranzacție de leasing înregistrată pe piața de birouri din București.

EXCLUSIV Proprietarii hotelurilor Radisson și Park Inn din București negociază vânzarea cu patru fonduri de investiții pentru 180 milioane euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Proprietarii hotelurilor Radisson și Park Inn din București negociază vânzarea cu patru fonduri de investiții pentru 180 milioane euro

Noul sediu al Groupe Renault se va afla în vestul Bucureștiului, în proximitatea stației de metrou Preciziei și marchează prima investiție a Globalworth în acest subsegment dinamic al pieței de birouri din București, aflat într-o creștere rapidă.

Acesta este al doilea proiect de închiriere încheiat între Globalworth și Groupe Renault România, urmând achiziției principalei facilitați de distribuție a Dacia, din apropierea fabricii de la Mioveni, finalizată recent. Ca urmare a acestei tranzacții, Groupe Renault România va deveni cel mai mare chiriaș al Globalworth.

Globalworth s-a numărat printre cei mai activi investitori imobiliari de pe piața locală în ultimii ani, printre principalele proiecte deținute fiind Tower Center International, BOB, BOC, Upground, Nusco Tower, Green Court Building A și Unicredit HQ. Globalworth a anunțat, la jumătatea lunii, că a plasat cu succes o emisiune de euro-obligațiuni pe cinci ani în valoare de 550 milioane euro, cea mai mare emisiune a unei companii din România de până acum. Titlurile au o dobândă fixă anuală de 2,875% și ajung la maturitate în iunie 2022.

Din decembrie anul trecut, fondul de investiții are un nou acționar major, după ce cel mai mare grup imobiliar listat pe bursa din Africa de Sud, Growthpoint Properties, a achiziționat un pachet de 26,88% din acțiuni, pentru care a plătit 186,4 milioane de euro. Banii vor fi folosiți pentru dezvoltarea Globalworth Campus, de la stația de metrou Pipera, și a altor proiecte. Papalekas, care înaintea tranzacției deținea 36,14% din acțiunile Globalworth, are în prezent o participație de 26%.

viewscnt
Afla mai multe despre
globalworth
renault romania
papalekas