Globalworth, venit în creștere și profit operațional net de 69,4 milioane euro

Globalworth, venit în creștere și profit operațional net de 69,4 milioane euro
scris 26 mar 2021

Globalworth, cel mai mare investitor de birouri din Europa Centrală și de Est cu afaceri în România, a înregistrat în 2020 un venit net operațional de 157,3 milioane de euro, în creștere cu 6,5% față de 2019, potrivit raportul financiar al companiei publicat vineri, care mai arată că profitul operațional net s-a majorat la 69,4 milioane de euro în 2020, cu 18,6% mai mult față de 2019 (58,5 milioane de euro).

“Venitul net operațional a fost de 157,3 milioane de euro în 2020, o creștere de 6,5% față de 2019(147,7 milioane de euro), majorare influențată de creșterea veniturilor din chirii cu 5,9% și de o scădere de 11,4% a cheltuielilor operaționale față de 2019. Creșterea venitului operațional s-a reflectat într-o creștere de 1,5 milioane de euro în Polonia și de 8,1 milioane de euro în România”, se arată în raportul financiar, arată news.ro.

VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici

Profitul EBITDA al companiei care este listată la Bursa de la Londra a fost de 141,6 milioane euro, față de 129 milioane euro în 2019, iar profitul operațional net a ajuns la 69,4 milioane de euro în 2020, cu 18,6% mai mult față de 2019 (58,5 milioane de euro), reiese din raport.

„În ciuda perturbării semnificative a activității economice și sociale în cea mai mare parte a anului 2020, sunt încântat să raportez faptul că punctele noastre forte și avantajele competitive au avut ca rezultat o performanță operațională și rezultate financiare foarte optimiste. În același timp, am păstrat o relație strânsă și am sprijinit clienții noștri și comunitatea mai extinsă în care trăim și ne desfășurăm activitatea. În timp ce anul 2021 va continua cu o serie de provocări, cred cu tărie că ce a fost mai greu a trecut și sunt încrezător și încântat de oportunitățile viitoare”, a afirmat șeful  grupului Globalworth, Dimitris Raptis.

Modalitatea prin care antreprenorii români își pot promova produsele către sute de mii de persoane CITEȘTE ȘI Modalitatea prin care antreprenorii români își pot promova produsele către sute de mii de persoane

Potrivit raportului, în 2021 grupul s-a concentrat doar pe proiecte închiriate în avans sau aflate într-un stadiu avansat de construcție, livrând două clădiri de birouri clasa “A” și două unități industriale de înaltă calitate în România și Polonia cu o suprafață închiriabilă brută de 95.800 mp.

Suprafața consolidată a portofoliului operațional a crescut cu 4,7% ajungând la 1.271.300 mp de suprafață închiriabilă brută. 

Anul trecut, grupul a obtinut din chirie contractată anualizată circa 183,4 milioane euro, din care 91,3% provine din închirierea clădirilor de birouri și proprietăților industriale.

Cea mai mare parte a portofoliului este în prezent administrată la nivel intern de către echipa companiei de peste 220 de profesioniști din Polonia și România.

Potrivit raportului, compania a emis primele “obligațiuni verzi” în valoare de 400 milioane euro cu o maturitate de 6 ani, pentru care a înregistrat o ofertă ce a depășit de peste două ori suma solicitată, și în același timp, și-a îmbunătățit profilul de maturitate al datoriilor prin răscumpărarea a aproximativ 41% din obligațiunile scadente în 2022, cu o primă de răscumpărare de 2% din valoarea nominală a acestora.

Globalworth este o companie imobiliară activă în Europa Centrală și de Est, listata la Bursa de Valori de la Londra, în segmentul AIM, care activează în România și Polonia, în ambele țări devenind principalul investitor pe piața imobiliară de birouri. Globalworth investește, dezvoltă și gestionează direct clădiri de birouri și parcuri industriale și de logistică, în locații premium, care generează venituri din închirierea de spații către companii de top din întreaga lume. Gestionat de aproape 200 de profesioniști în Cipru, Guernsey, România și Polonia, portofoliul companiei are o valoare totală de aproximativ 3 miliarde de euro, la 31 decembrie 2020.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
globalworth
imobiliar