GRAFIC Profitul net la 9 luni al Cemacon Zalău, societate deținută de fondatorii Dedeman, crește substanțial

GRAFIC Profitul net la 9 luni al Cemacon Zalău, societate deținută de fondatorii Dedeman, crește substanțial
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 8 nov 2018

Producătorul de cărămidă Cemacon a realizat în primele trimestre ale acestui an un câștig pretaxare din activități continue EBITDA de 35,13 milioane lei, în creștere cu 51,62% față de cel de 23,17 milioane lei din perioada similară din 2017.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cemacon Zalău (CEON) a realizat o cifră de afaceri la 9 luni de 87,48 milioane lei, cu 20,11% mai mare decât cea de 72,83 milioane lei din perioada similară a anului trecut, într-un context al sectorului de materiale de construcții pe care compania îl descrie drept favorabil în raportarea financiară trimestrială publicată ieri după finalul ședinței de tranzacționare de ieri de la Bursa de Valori București.

EXCLUSIV Tranzacție: Altex, unul dintre cei mai mari retaileri locali, a cumpărat teren lângă București și dezvoltă un nou hub logistic, investiție de peste 37 milioane euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tranzacție: Altex, unul dintre cei mai mari retaileri locali, a cumpărat teren lângă București și dezvoltă un nou hub logistic, investiție de peste 37 milioane euro

Acesta este contextul în care profitul net al societății a crescut, în același interval de raportare, cu 63,52%, la 22,68 milioane lei, de la 13,87 milioane lei. La S1, câștigul net era deja de 13,70 milioane lei. Indicatorii de profitabilitate s-au aflat pe un proces ameliorare continuă în ultimii 5 ani, așa cum este surprins în graficul atașat.

GRAFIC Profitul net la 9 luni al Cemacon Zalău, societate deținută de fondatorii Dedeman, crește substanțial

Pachetul de control al producătorul de materiale de construcții a fost dobândit de frații Dragoș și Adrian Pavăl, fondatorii retailerului de materiale de construcții Dedeman. Aceștia și-au majorat în luna septembrie la 59,44% din capitalul social participația de la Cemacon. Dedeman are o participație de 40,77% din capitalul social, restul pachetelor fiind deținute prin intermediul societății PIF Industrial. La finele lunii trecute, Dragoș Pavăl a intrat cu titlu provizoriu în Consiliul de Administrație al Cemacon, pe o poziție eliberată cu numai o zi înainte.

Surpriză: AFI Europe a vândut terenul pe care gândea de 10 ani proiectul de retail din Arad, pentru 17 milioane euro CITEȘTE ȘI Surpriză: AFI Europe a vândut terenul pe care gândea de 10 ani proiectul de retail din Arad, pentru 17 milioane euro

Activele totale ale Cemacon erau la data de 30 septembrie de 200,26 milioane lei, în urcare cu 10,41% față de cele de 181,37 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. În același răstimp, datoriile totale ale producătorului de cărămidă au fost reduse cu 6,31%, la 67,54 milioane lei, față de cele de 72,09 milioane lei de la 31 decembrie 2017.

Cemacon, societate care în anii post-criză a trecut printr-un proces de reorganzare, este listată la cota Bursei de Valori București unde, la prețul de închidere de ieri de 0,3520 lei/acțiune are o capitalizare de piață de 168,44 milioane lei (36,13 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
cemacon
dedeman
dragos paval
bursa
bvb