Globalworth vizează o nouă achiziție, de aproape 200 milioane de euro, cea mai mare a companiei de până acum

Globalworth vizează o nouă achiziție, de aproape 200 milioane de euro, cea mai mare a companiei de până acum
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 1 nov 2018

Globalworth, cel mai mare proprietar de spații de birouri din România și Europa Centrală, a ajuns la un acord preliminar privind achiziția a două clădiri de birouri în Varșovia, pentru care va plăti 190 milioane de euro, cea mai mare achiziție de până acum din istoria companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cele două clădiri, cunoscute sub numele Skylight și Lumen, sunt amplasate în centrul financiar al Varșoviei și generează venituri din chirii de aproximativ 11,5 milioane de euro pe an. Proprietățile au o suprafață totală închiriabilă de 45.000 de metri pătrați și sunt închiriate în proporție de 89%.

Globalworth, companie fondată de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, estimează că va semna un acord definitiv pentru cumpărarea clădirilor de la dezvoltatorul Unibail-Rodamco-Westfield până la finele anului.

Cordia România, divizia de dezvoltări rezidențiale a Grupului Futureal, anunță investiții de 50 de milioane de euro CITEȘTE ȘI Cordia România, divizia de dezvoltări rezidențiale a Grupului Futureal, anunță investiții de 50 de milioane de euro

Ar fi cea mai mare achiziție a Globalworth de până acum și a doua mare tranzacție din ultimele luni în Polonia, după preluarea, în iulie, a clădirii de birouri Spektrum Tower din Varșovia, în schimbul sumei de 101 milioane de euro.

În urma tranzacției, portofoliul Globalworth din Polonia va depăși 425.000 de metri pătrați.

Globalworth a intrat anul trecut pe piața poloneză, unde a ajuns să dețină active de peste 932 milioane de euro. În total, portofoliul din România și Polonia era evaluat la jumătatea acestui an la 2,2 miliarde euro.

Compania a obținut în prima jumătate a anului venituri nete de circa 43,1 milioane de euro în România, în creștere cu 23% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, pe fondul finalizării unor noi proiecte și atragerii de noi chiriași în clădirile deținute în București.

viewscnt
Afla mai multe despre
globalworth
achizitie
polonia
varsovia
skylight
lumen
tranzactie