Grupul american Mondelez, producător al Oreo și Cadbury, plecat în Bulgaria, a scos din nou la vânzare fosta fabrică de ciocolată Poiana

Grupul american Mondelez, producător al Oreo și Cadbury, plecat în Bulgaria, a scos din nou la vânzare fosta fabrică de ciocolată Poiana
scris 19 sep 2017

Grupul american Mondelez, unul dintre liderii mondiali în industria snack-urilor, cu venituri anuale de peste 30 miliarde dolari, care produce biscuiții Oreo și ciocolata Cadbury fără însă să mai aibă producție în România, a scos din nou la vânzare fosta fabrică de ciocolată Poiana din Brașov, încercând să obțină minimum 2 milioane de euro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Operațiunea a fost anunțată de Profit.ro din luna iulie ca fiind pregătită.

Imobilul a mai fost pregătit pentru vânzare și în noiembrie 2015, pentru 2,1 milioane de euro, dar nu a mai fost cedat până la acest moment.

În clădire a funcționat  fabrica de ciocolată Poiana până în 2009, an în care compania a decis să mute producția în Bulgaria. Mondelez a mai deținut o fabrică de produse zaharoase în Brașov, pe care a vândut-o în 2013 către retailerul german Lidl, pentru o sumă similară. Ulterior, Lidl a vândut o parte din teren către un investitor imobiliar.

Mondelez România este fosta companie Kraft Foods, intrată pe piața locală la începutul anilor ’90, și are în portofoliu mărci precum Jacobs, Nova Brazilia, Milka, Poiana, Africana, LU Pepito, LU Pim's, Barni, Oreo, Tuc, Belvita, Tassimo.

VIDEO Producătorul german de sisteme de etanșare Reiff a deschis la Săcele o fabrică pentru a fi mai aproape de clienți CITEȘTE ȘI VIDEO Producătorul german de sisteme de etanșare Reiff a deschis la Săcele o fabrică pentru a fi mai aproape de clienți

Anul trecut, Mondelez a încheiat un joint-venture pe segmentul vânzărilor de cafea (brandurile Jacobs, Tassimo - n.r.) cu producătorul olandez de cafea Douwe Egberts Master Blender. Noua companie se numește Jacobs Douwe Egberts (JDE), la care Mondelez deține 44% din acțiuni. Separarea celor două divizii a fost finalizată la începutul lunii iulie, operațiune realizată și în România.

Potrivit șefului Mondelez România, cafeaua reprezenta 45% din afacerile companiei, în condițiile în care piața locală se situează pe ultimele locuri în Europa la consumul de ciocolată.

În 2015, compania, cu 138 angajați, a avut afaceri de 550,7 milioane lei și un profit net de 82,1 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
mondelez
oreo
fabrica