Grupul austriac Immofinanz peste 60 milioane euro într-un parc logistic în Mogoșoaia

Grupul austriac Immofinanz peste 60 milioane euro într-un parc logistic în Mogoșoaia
Cristina Cuncea
Cristina Cuncea
scris 23 iul 2015

Grupul austriac Immofinanz, cu active imobiliare de circa un miliard de euro în România, a început construcția unui parc logistic lângă București, la Mogoșoaia, investiție de peste 60 de milioane de euro, inclusiv terenul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Proiectul logistic, dezvoltat sub brandul LOG.IQ, va cuprinde o suprafață închiriabilă de 140.000 de metri pătrați, prima etapă cu o suprafață de 40.000 metri pătrați fiind planificată pentru livrare în al patrulea trimestru din 2015 (hala B) și primul trimestru din 2016 (hala A).

Prima etapă a proiectului (Hala A + Hala B, de aproximativ 40.000 metri pătrați suprafață închiriabilă) implică o investiție de circa 32 milioane de euro, iar pentru întregul proiect vor fi alocați 62 milioane de euro.

„Piața logistică continuă să dea semne de îmbunătățire și suntem pregătiți să răspundem noilor cerințe ale clienților noștri, atât pentru proprietăți existente, cât și pentru cele build-to-suit”, a declarat Sorin Vișoianu, Country Manager Office & Logistics pentru România și Bulgaria în cadrul Immofinanz.

Parcul este localizat în Mogoșoaia, cu acces direct la oraș și la autostrăzile A1, A2 și A3, prin șoseaua de centură. De asemenea, proiectul este situat în apropierea Aeroportului Internațional Henri Coandă și la doar 15 km nord de centrul Bucureștiului. Întreaga infrastructură a zonei este finalizată, inclusiv străzile interioare și rețelele de utilități (apă, canalizare, gaze, energie electrică, linii telefonice). În plus, proiectul beneficiază de acces la calea ferată.
Immofinanz deține în această zonă un teren de 280.000 metri pătrați, iar proiectul va fi dezvoltat la cererea chiriașilor (build-to-suit) și nu speculativ.

A reluat investițiile și pe piața de birouri

Investitorul austriac a reluat investițiile în România în ultimul an, în condițiile în care în perioada crizei a încetinit ritmul de dezvoltare pe piața locală. Anul acesta grupul a anunțat și investiții în piața de birouri, prin repoziționarea și modernizarea parcului Iride din București, primul proiect cumpărat de Immofinanz în România.

Grupul a unit acest an proiectele logistice corporative sub marca LOG.IQ, care au funcționat anterior sub marca LOG Center. În România, Immofinanz deține circa 52.000 de metri pătrați de spații logistice situate lângă București (în Pantelimon), la Ploiești, Timișoara și Arad (fostul centru commercial Armonia).

Immofinanz Group este unul dintre cei mai importanți investitori și dezvoltatori imobiliari listați la bursă din Europa Centrală și de Est. De la înființarea sa, în 1990, grupul și-a constituit un portofoliu de investiții care include în prezent peste 470 de proprietăți, cu o valoare de piață de aproximativ 6,8 miliarde de euro. Compania își concentrează activitatea pe segmentele de retail, birouri și logistică în opt piețe regionale principale: Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, România, Polonia și Rusia.

În România, Immofinanz, unul dintre cei mai mari proprietari de clădiri de birouri, deține active evaluate la circa un miliard de euro, printre cele mai importante fiind Iride Park, Victoria Park și S-Park (birouri) și Maritimo Shopping Center Constanța, Gold Plaza Baia Mare, Polus Cluj și Euromall Pitești (centre comerciale).

În plus, grupul deține dezvoltatorul de locuințe Adama, care a dezvoltat peste 1.500 de apartamente în România.
Alți dezvoltatori de proiecte logistice și industriale prezenți în România mai sunt cehii de la CTP, compania P3 deținută de fonduri de investiții americane, WdP din Belgia.

În România stocul de spații industriale și de logistică totalizează peste 3 milioane de metri pătrați, inclusiv parcurile dezvoltate de companii pentru uz propriu. După mai mulți ani în care piața locală de logistică a fost afectată de criză, activitatea de dezvoltare și de închiriere fiind destul de redusă, anul trecut s-a înregistrat un nivel record al ultimilor ani. Suprafața închiriată a fost de peste 400.000 de metri pătrați.

viewscnt
Afla mai multe despre
immofinanz
investiție
parc logistică