Impact platește 5,7 mil.euro unei firme din Brașov să construiască 7 blocuri în complexul Greenfield

Impact platește 5,7 mil.euro unei firme din Brașov să construiască 7 blocuri în complexul Greenfield
scris 29 mar 2016

Dezvoltatorul imobiliar Impact, controlat de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, a desemnat contractorul general pentru contrucția a șapte imobile de locuințe în complexul Greenfield din Băneasa, respectiv firma Eren din Brașov. Valoarea contractului este de circa 5,7 milioane de euro, fără TVA.

Contractul semnat între Impact și firma brașoveană are ca obiect executarea tuturor lucrărilor de construcții, instalații și montaj de echipamente și utilaje în vederea finalizării și livrării “la cheie” a 7 imobile cu regim de înălțime P+4E și P+5E, amplasate în București, sector 1, parte din etapa a 6-a a proiectului rezidențial Greenfield – faza a II-a.

Înțelegerea a fost semnată pe 25 martie și este contract de antrepriză lucrări, se arată într-un anunț al Impact transmis Bursei de Valori București.

Firma Eren, cu capital românesc, este activă pe segmentul construcțiilor civile, industriale și agricole, având în portofoliu proiecte rezidențiale, inclusiv construite de ANL.

Potrivit raportului financiar al Impact publicat în luna februarie, compania are în plan în acest an începerea lucrărilor la un nou ansamblu de locuințe în cartierul Greenfield din Băneasa, care va avea 900 de apartamente. Compania pregătește și documentația pentru un complex rezidențial în Ghencea, unde deține un teren de 26 de hectare. Investițiile vor fi finanțate din surse proprii, împrumuturi bancare și o emisiune de obligațiuni.

“În privința cartierului Greenfield, obiectivul managementului este ca în primăvara și vara anului 2016 să demareze lucrările de construcție la un noi ansamblu în cartierul Greenfield, Ansamblul Platanilor, care va cuprinde 39 de blocuri și 900 de apartamente”, se arăta în raportul financiar al companiei.

La sfârșitul anului 2015 Impact avea în stoc 209 case și apartamente finalizate, cu o suprafață  construită de 19.407 metri pătrați. Cele mai multe, 192 de locuințe, sunt în complexul Greenfield din Băneasa.

De asemenea, 420 de apartamente în etapele 3 și 4 din Ansamblul Salcâmilor, unde lucrările au început anul trecut, sunt în construcție și vor fi recepționate în primăvara acestui an.

Banca Transilvania împrumută Impact cu 5 mil. euro pentru finanțare a 242 de locuințe în complexul Greenfield din Băneasa CITEȘTE ȘI Banca Transilvania împrumută Impact cu 5 mil. euro pentru finanțare a 242 de locuințe în complexul Greenfield din Băneasa

Compania a vândut anul trecut 394 case și apartamente, de peste trei ori mai multe comparativ cu 2014. În același timp, au fost reziliate 6 contracte de vânzare cu plata in rate, astfel că numărul net de locuințe vândute a fost de 388 de unități.

Ansamblul Salcâmilor din Cartierul Greenfield, dezvoltare rezidențială începută în vara anul 2014, a generat cea mai mare contribuție la vânzările de anul trecut - 340 de apartamente.

În 2015, Impact a finalizat o parte din prima etapă formată din 9  blocuri cu 252 de apartamente în Ansamblul Salcâmilor, situat în Greenfield, și a început trei noi cicluri de producție (26 blocuri cu 672 apartamente). Ansamblul Salcâmilor completează complexul Greenfield, care mai cuprinde alte 5 cartiere deja existente. Ansamblul Salcâmilor este compus din 35 de blocuri, cu 924 de apartamente.

Compania avea la finele anului 89,1 hectare de terenuri destinate vânzării și dezvoltării de noi proiecte, cu o valoare contabilă de 292,4 milioane de lei (65 milioane de euro).

Impact Developer & Contractor, firmă listată la Bursa de Valori București, îl are ca acționar principal pe Gheorghe Iaciu, cu aproape 50% din titluri. La ultima cotație de piață, de vineri, capitalizarea bursieră a companiei este de 224 milioane lei (50 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
impact
eren
constructor