Impact vrea să înceapă construcția a încă 900 de apartamente în Băneasa și pregătește un nou proiect în Ghencea

Impact vrea să înceapă construcția a încă 900 de apartamente în Băneasa și pregătește un nou proiect în Ghencea
scris 16 feb 2016

Dezvoltatorul imobiliar Impact, controlat de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, vrea să înceapă în acest an lucrările la un nou ansamblu de locuințe în cartierul Greenfield din Băneasa, care va avea 900 de apartamente. Compania pregătește și documentația pentru un complex rezidențial în Ghencea, unde deține un teren de 26 de hectare. Investițiile vor fi finanțate din surse proprii, împrumuturi bancare și o emisiune de obligațiuni. 

“În privința cartierului Greenfield, obiectivul managementului este ca în primăvara și vara anului 2016 să demareze lucrările de construcție la un noi ansamblu în cartierul Greenfield, Ansamblul Platanilor, care va cuprinde 39 de blocuri și 900 de apartamente”, se arată în raportul financiar al companiei.

De asemenea, Impact pregătește documentația necesară construcției centrului Greenfield Plaza, de 10.400 metri pătrați, care va cuprinde un Spa, spații comerciale și de servicii, un sediu administrativ de 2.400 metri pătrați.

Pentru 2016, un alt obiectiv este întocmirea documentației tehnice pentru dezvoltarea unui nou proiect rezidențial în București, în zona Prelungirea Ghencea - Bulevardul Timișoara, unde deține 26 de hectare de teren.

”Pentru finanțarea dezvoltărilor rezidențiale, pe lângă sursele proprii de finanțare - profit reinvestit, se urmărește cofinanțarea cheltuielilor prin credite bancare. De asemenea, pentru susținerea activității de dezvoltare și finanțarea proiectelor, Impact și-a propus obținerea unei finanțări de pe piața de capital de până la 135 milioane de lei prin emisiuni de obligațiuni corporative. Managemtul a început demersurile pentru realizarea prospectului de emisiune”, se menționează în raport.

La sfârșitul anului 2015 Impact avea în stoc 209 case și apartamente finalizate, cu o suprafață  construită de 19.407 metri pătrați. Cele mai multe, 192 de locuințe, sunt în complexul Greenfield din Băneasa.

Impact, de la profit de 4 milioane lei, la pierdere de 4,4 milioane lei CITEȘTE ȘI Impact, de la profit de 4 milioane lei, la pierdere de 4,4 milioane lei

De asemenea, 420 de apartamente în etapele 3 și 4 din Ansamblul Salcâmilor, unde lucrările au început anul trecut, sunt în construcție și vor fi recepționate în primăvara acestui an.

Compania a vândut anul trecut 394 case și apartamente, de peste trei ori mai multe comparativ cu 2014. În același timp, au fost reziliate 6 contracte de vânzare cu plata in rate, astfel că numărul net de locuințe vândute a fost de 388 de unități.

Ansamblul Salcâmilor din Cartierul Greenfield, dezvoltare rezidențială începută în vara anul 2014, a generat cea mai mare contribuție la vânzările de anul trecut - 340 de apartamente.

În 2015, Impact a finalizat o parte din prima etapă formată din 9  blocuri cu 252 de apartamente în Ansamblul Salcâmilor, situat în Greenfield, și a început trei noi cicluri de producție (26 blocuri cu 672 apartamente). Ansamblul Salcâmilor completează complexul Greenfield, care mai cuprinde alte 5 cartiere deja existente. Ansamblul Salcâmilor este compus din 35 de blocuri, cu 924 de apartamente.

Compania avea la finele anului 89,1 hectare de terenuri destinate vânzării și dezvoltării de noi proiecte, cu o valoare contabilă de 292,4 milioane de lei (65 milioane de euro). 

Impact Developer & Contractor, firmă listată la Bursa de Valori București, îl are ca acționar principal pe Gheorghe Iaciu, cu aproape 50% din titluri. La ultima cotație de piață, de vineri, capitalizarea bursieră a companiei este de 260,64 milioane lei (58,29 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
impact
proiecte
investitii