Interes pentru locuințe premium. Ce tip de locuințe de lux sunt închiriate cel mai bine în acest an

Interes pentru locuințe premium. Ce tip de locuințe de lux sunt închiriate cel mai bine în acest an
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 sep 2018

În primul semestru din 2018, cele mai multe cereri de închiriere pe segmentul locuințelor premium au fost pentru apartamente cu 3 camere, respectiv o treime din totalul tranzacțiilor din zona de Centru - Nord a Bucureștiului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Chiriașii de lux caută locuințe mari, complet mobilate, în zone premium, spre deosebire de studenți, care caută locuințe mici, garsoniere sau cu 2 camere, ieftine, neavând pretenții la mobilier.

„Chiriile apartamentelor de lux au rămas la nivelul anului trecut. Apartamentele cu 3 camere sunt cele mai solicitate, urmate de vile, apartamente cu 2 camere, apoi cele cu 4 camere. Chiriașii sunt preponderent străini, peste 80% din total, dat fiind faptul că zonele acestea oferă locuințe premium, cu prețuri pe măsură. Cei mai mulți chiriași expați lucrează pentru companii în București, în poziții de middle și top management, dar mai sunt și angajați ai ambasadelor sau ale altor instituții internaționale și oameni de afaceri. Sunt preferate zonele cu acces către parc, școli și grădinițe bilingve și din acest motiv zona Pipera este foarte căutată, fiind urmată de zonele Herăstrău –Șoseaua Nordului, Floreasca, Dorobanți, Kiseleff și Aviatorilor”, a declarat Emanuel Poștoacă, Manager, în cadrul companiei de servicii imobiliare Nordis.

Tranzacție: Dezvoltatorul imobiliar care lucrează în diferite orașe cu Mitiska, printre cei mai activi investitori de proiecte de retail din România, cumpără terenul și clădirile Mobam. În urmă cu 10 ani, și Kaufland i-a cumpărat teren CITEȘTE ȘI Tranzacție: Dezvoltatorul imobiliar care lucrează în diferite orașe cu Mitiska, printre cei mai activi investitori de proiecte de retail din România, cumpără terenul și clădirile Mobam. În urmă cu 10 ani, și Kaufland i-a cumpărat teren

În ceea ce privește durata închirierii, un proces standard de închiriere este între câteva zile și una-două săptămâni, în funcție de tipul de proprietate căutat, buget și urgența relocării. In principiu, nefiind vorba de o decizie pe termen lung, chiriașii se hotărăsc pentru o proprietate mai repede decât în cazul cumpărării.

În acest an, cele mai multe apartamente premium închiriate și vândute în zonele ultracentrale și de nord, în cartierele Băneasa, Primăverii, Șoseaua Nordului și Pipera au fost noi și au avut finisaje și mobilier în culori neutre, vedete fiind caffè latte și gri, cu accente de galben și albastru, potrivit bazei de date Nordis.

viewscnt
Afla mai multe despre
locuinte de lux