Investitorii români - printre străinii care cumpără cele mai multe case în Spania

Investitorii români - printre străinii care cumpără cele mai multe case în Spania
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 sep 2023

La sfârșitul lunii august 2023, prețurile pe unele insule europene au crescut cu până la 30%, în timp ce în Costa del Sol, cea mai căutată destinație de pe continent, creșterea anuală a fost de 11,7% în întreaga regiune.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Costa del Sol, în Spania, a înregistrat o creștere de 22% a investițiilor străine în 2022, generând o creștere impresionantă de 11,7% a capitalului. Tendința a continuat și în vara anului 2023, cu o creștere medie a valorii proprietăților de 2,9% în ultimele trei luni. Gradele mari de ocupare înregistrate prin Airbnb în zonă oferă o oportunitate suplimentară pentru veniturile din chirii, ajungând până la un net de 5%. Acest fapt duce la o rentabilitate medie anuală a capitalului de 17%, cu un potențial de creștere de până la 20% în proiectele noi, arată o analiză Directimo, startup proptech fondat în România.

Antreprenorii Raul Ciurtin, Florin Mariș și familia Dobra pregătesc o nouă etapă cu sute de apartamente din proiectul lor de pe fosta platformă Policolor CITEȘTE ȘI Antreprenorii Raul Ciurtin, Florin Mariș și familia Dobra pregătesc o nouă etapă cu sute de apartamente din proiectul lor de pe fosta platformă Policolor

Regiunile Portugaliei au devenit o opțiune atrăgătoare pentru investiții în case secundare și de vacanță, reprezentând o alternativă solidă la Costa del Sol. În special, Faro (Algarve) a înregistrat o creștere impresionantă a capitalului de 13%, în timp ce Lisabona a cunoscut o stagnare.

O zonă foarte atractivă din punct de vedere istoric pentru casele de vacanță premium și de lux, sudul Franței se află într-un moment de cotitură în care trebuie să demonstreze capacitatea de a continua să atragă noi proiecte și investitori într-un ritm similar cu cel al altor regiuni europene, asigurând în același timp o rentabilitate de două cifre a capitalului. În perioada iulie 2022 - iunie 2023, regiunea PACA (Provence Côte d'Azur) a înregistrat o creștere medie a capitalului de 3,75%, pe fondul unei scăderi de 18,8% a volumului de tranzacționare.

Italia se confruntă cu o provocare semnificativă la nivel național privind declinul demografic, ceea ce exercită o presiune substanțială asupra prețurilor locuințelor rezidențiale și ale caselor de vacanță, care continuă să scadă. Cu toate acestea, zone renumite precum Como își valorifică statutul prestigios, înregistrând o rată de creștere a capitalului de 5,2% în ultimele 12 luni.

Investiția în proprietățile de vacanță pe insule

Insulele spaniole și portugheze conduc topul destinațiilor în ceea ce privește evoluția capitalului, cu o rată de creștere anuală de 12,4% în Insulele Baleare și de 13% în Insulele Canare. Cea mai atractivă insulă din punctul de vedere al măririi de capital rămâne Madeira, cu o creștere de 15,9% în ultimele 12 luni.

Sassari, situată în nordul Sardiniei, se înscrie în rândul zonelor insulare care au oferit investitorilor o creștere medie de două cifre, în plus față de orice venit din închiriere.

Principalele provocări pe insule rămân numărul limitat de noi dezvoltări și accesibilitatea, oferind în același timp oportunități solide de investiție.

EXCLUSIV Aviz de la Justiție cu zeci de pagini de observații pe proiectul cu măsuri fiscale - ar fi nevoie de avizul CSAT, dubla impozitare pe bănci poate fi neconstituțională, limitarea unui anume spor ar afecta independența magistraților CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Aviz de la Justiție cu zeci de pagini de observații pe proiectul cu măsuri fiscale - ar fi nevoie de avizul CSAT, dubla impozitare pe bănci poate fi neconstituțională, limitarea unui anume spor ar afecta independența magistraților

„Există o cerere crescută pentru proprietăți de vacanță premium și de lux, precum și pentru servicii integrate de concierge orientate către cumpărător. Suntem un start-up românesc care îmbină tehnologia, datele, serviciile premium și o rețea complexă de parteneri locali pentru a ghida și a oferi încredere în propriile decizii investitorilor și celor care caută a doua casă. Acoperirea noastră actuală include Costa del Sol, Lisabona, Algarve și Madeira, cu planuri de expansiune pentru Insulele Baleare și Canare. Ne pregătim să atragem capital pentru extindere, scalarea operațiunilor și pentru a îmbunătăți experiența digitală a utilizatorilor", a spus Willy Dicu, Managing Partner în cadrul Directimo.

viewscnt
Afla mai multe despre
case
spania