LafargeHolcim cumpără producătorul de membrane de cauciuc Firestone Building Products cu 3,4 miliarde de dolari

LafargeHolcim cumpără producătorul de membrane de cauciuc Firestone Building Products cu 3,4 miliarde de dolari
scris 7 ian 2021

LafargeHolcim, liderul pieței de materiale de construcții, cu operațiuni și în România, a semnat preluarea producătorului de membrane de cauciuc Firestone Building Products, tranzacție de 3,4 miliarde de dolari.

Firestone Building Products, înregistrat în SUA, producător global de sisteme de acoperire și căptușeală pe bază de cauciuc pentru o gamă largă de aplicații industriale, comerciale și rezidențiale (acoperișuri/terase), este o divizie a grupului japonez Bridgestone Corporation, cea mai mare companie de anvelope și cauciuc din lume.

INFOGRAFIC Premieră - În primele 9 luni din 2020, în București au fost construite cele mai multe locuințe din ultimii 30 de ani. 2020 intră în istorie CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Premieră - În primele 9 luni din 2020, în București au fost construite cele mai multe locuințe din ultimii 30 de ani. 2020 intră în istorie

Firestone Building Products are 15 fabrici, dintre care 14 sunt în SUA și una singură, inaugurată în 2019, se află în Germania. Vânzările Firestone se concentrează, de asemenea, pe piața americană, dar produsele sale sunt disponibile și în afara SUA, inclusiv în România, prin distribuitori și reprezentanți.

Compania are un centru de operațiuni pentru piața din Europa și Asia la Bruxelles și birouri regionale la Bratislava, Beijing și Manchester.

În urma cumpărării de către Lafarge Holcim, Firestone are în plan să se extindă pe piețele din Europa și America Latină.

Grupul LafargeHolcim, creat în 2015 în urma fuziunii dintre companiile Lafarge și Holcim, deține în România două fabrici de ciment, în Câmpulung și Aleșd, precum și mai multe stații de betoane, agregate și lianți. La nivel global, grupul este prezent în 80 de țări și are peste 80.000 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
firestone building products
lafargeholcim
tranzactie lafargeholcim
terase cauciuc
acoperisuri cauciuc