Lucrările de reabilitare a Muzeului Național de Istorie a României, finalizate cu 150 de milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei

Lucrările de reabilitare a Muzeului Național de Istorie a României, finalizate cu 150 de milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei
scris 17 sep 2020

Lucrările de reabilitare a Muzeului Național de Istorie a României vor fi finalizate cu aproximativ 150 de milioane de euro dintr-un împrumut pe care Statul român l-a contractat de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, a declarat joi ministrul Culturii.

Într-o conferință, Bogdan Gheorghiu a spus: „La Muzeul Național de Istorie a României, din păcate, au fost niște chestiuni procedurale care au amânat finalizarea lucrărilor, dar acolo am vești bune în baza acordului cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Statul român a contractat un împrumut de 300 de milioane de euro și aproximativ jumătate din această sumă va merge către finalizarea lucrărilor de restaurare a Muzeului de Istorie”, scrie News.ro.

„Azi vă pot spune că s-au găsit banii necesari, o sumă deloc mică, în jur de 150 de milioane de euro, pentru a se finaliza lucrările la MNIR”, a subliniat el.

Frații Pavăl inaugurează cel mai mare magazin Dedeman CITEȘTE ȘI Frații Pavăl inaugurează cel mai mare magazin Dedeman

Nu există pericolul ca banii să fie pierduți, pentru că este vorba despre un împrumut. „Nu există nici interesul de a tărăgăna lucrurile. deja suntem în procedura în care vom putea anunța la un moment dat un contractor care se va ocupa de acest proiect”, a mai spus el.

Întrebat despre situația de la Palatul Cantacuzino, unde funcționează Muzeul „George Enescu”, aici, a declarat ministrul, sunt în desfășurare „niște proceduri”.

„Din informațiile pe care le am, până la șfârșitul acestui an vom avea clar firma care va demara lucrările acolo și atunci vom putea da mai multe detalii”.

În luna august, a fost anunțat că Guvernul României, prin Ministerele Culturii și Finanțelor Publice, a primit acordul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei de extindere a termenului de finalizare a mai multor proiecte, între care Muzeul Național „George Enescu” din Capitală, Muzeul Național al Revoluției din România de la Timișoara și reabilitarea Sălii Omnia din București, pentru a găzdui Centrul Național al Dansului București, până la data de 30 iunie 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
muzeul național de istorie a româniei