Managerii din România estimează o creștere a prețurilor și o stagnare a angajărilor în construcții, până în aprilie

Managerii din România estimează o creștere a prețurilor și o stagnare a angajărilor în construcții, până în aprilie
scris 28 feb 2019

Directorii firmelor din România estimează o creștere a prețurilor și o stagnare a angajărilor în construcții până în aprilie, dar și o creștere moderată a activității în industrie și servicii, potrivit datelor publicate joi de Institutul Național de Statistică (INS).

Soldul conjunctural indică percepția managerilor asupra dinamicii unui fenomen, care nu trebuie confundată cu ritmul creșterii sau scăderii unui indicator statistic. Soldul conjunctural procentual este obținut ca diferență între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului și procentajul celor care au indicat varianta negativă, scrie News.ro.

În activitatea de construcții, managerii estimează, pentru următoarele trei luni, că se va înregistra  o scădere moderată a volumului producției (sold conjunctural -13%). Managerii estimează relativă stabilitate a numărului de salariați (sold conjunctural +2%).

Administratorul a două hoteluri din Jupiter se reinventează; a mai cumpărat un hotel, l-a modernizat și le trece pe toate trei la all inclusive din vară CITEȘTE ȘI Administratorul a două hoteluri din Jupiter se reinventează; a mai cumpărat un hotel, l-a modernizat și le trece pe toate trei la all inclusive din vară

În ceea ce privește prețurile lucrărilor de construcții se preconizează creștere a acestora (sold conjunctural +26%).

În industria prelucrătoare, managerii preconizează, pentru următoarele trei luni, o creștere moderată a volumului producției (sold conjunctural +11%).

”Dintre activitățile care vor înregistra tendință de creștere, cea de fabricare a băuturilor va avea tendința de creștere cea mai mare (sold conjunctural +37%), urmată de activitatea de fabricare a produselor din tutun (sold conjunctural +33%)”, se arată în comunicat.

Referitor la numărul de salariați, se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +1% pe total industrie prelucrătoare. Pentru prețurile produselor industriale se prognozează creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +14%).

În sectorul comerț cu amănuntul, managerii așteaptă, pentru următoarele trei luni, o tendință de relativă stabilitate a activității economice (sold conjunctural +2%).

Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unitățile comerciale va înregistra creștere moderată (sold conjunctural +11%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creștere moderată a numărului de salariați (sold conjunctural +11%).

Pentru următoarea perioadă, managerii societăților comerciale estimează creștere a prețurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +35%)

Cifra de afaceri din zona serviciilor, potrivit estimărilor managerilor, va cunoaște o creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +11%).

”În sectorul de servicii se estimează creștere moderată a numărului de salariați (sold conjunctural +6%). Conform opiniei managerilor, prețurile de vânzare sau de facturare ale prestațiilor vor avea tendință de creștere moderată (sold conjunctural +13%)”, se arată în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
ins
const
angajari