Oameni de afaceri români din provincie plătesc 40.000 de euro pentru a închiria 1 an o cameră în cel mai luxos hotel din România. Familii de bucureșteni vin pentru 1 noapte

Oameni de afaceri români din provincie plătesc 40.000 de euro pentru a închiria 1 an o cameră în cel mai luxos hotel din România. Familii de bucureșteni vin pentru 1 noapte
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 28 feb 2019

Deschis de doar trei luni, Palatul Suter, cel mai exclusivist hotel din România, a stârnit interesul oamenilor de afaceri străini și al diplomaților, dar și al antreprenorilor autohtoni, dintre care câțiva sunt dispuși să achite în jur de 40.000 de euro pentru a rezerva integral o cameră pentru un an întreg.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Cu 17 camere, Palatul Suter din București este considerat cel mai luxos hotel din România, costul unei camere depășind 200 de euro pe noapte și găzduind inclusiv familii de bucureșteni care, în căutare de inedit, vin să doarmă pentru o noapte.

Străinii care trec pragul hotelului sunt, în general, proprietari sau directori ai multinaționalelor, care, spun oficialii hotelului, caută luxul și atmosfera. Tot de peste granițe se cazează la hotel și diplomați din diverse țări. Acestora li se adaugă și oameni de afaceri români, veniți cu diverse interese la București.

"Avem, din partea oamenilor de afaceri români, și cereri de închiriere a unei camere pentru o perioadă îndelungată. Câțiva dintre ei vor să știe dacă pot lua o cameră pentru un an întreg, pe care să o blocheze și să o ocupe ori de câte ori vor", spune pentru Profit.ro Răzvan Pîrjol, reprezentantul hotelului.

Închirierea pentru o lună a unei camere în Palatul Suter costă 3.500 de euro, iar pentru un an întreg - în jur de 40.000 de euro. "Analizăm, încă, dacă să acceptăm sau nu aceste cereri de închiriere pe un an întreg, pentru că sunt momente în an în care avem nevoie, pentru grupurile de turiști, de toate cele 17 camere ale hotelului", a adăugat Pîrjol.

O altă categorie de români care se cazează la Palatul Suter sunt cupluri de bucureșteni, în general soț și soție, care, în căutare de inedit, vor să doarmă o noapte în hotel cu ocazii speciale, cum ar fi ziua unuia dintre ei, Sfântul Valentin, Dragobete, 1 sau 8 martie. Un astfel de pachet, cu masă rezervată la restaurant și cameră închiriată pentru o noapte, costă în jur de 250 de euro de cameră, spune Pîrjol.

Palatul Suter, amenajat ca boutique-hotel, va fi deschis în septembrie, la 5 stele plus CITEȘTE ȘI Palatul Suter, amenajat ca boutique-hotel, va fi deschis în septembrie, la 5 stele plus

După investiții de câteva milioane de euro, Palatul Suter a fost deschis în noiembrie, după ce timp de câțiva ani a fost scos din circuitul turistic. Noul management își propune să atragă printre clienți președinți de state, oameni de afaceri străini, diplomați, actori din străinătate sau cântăreți celebri care vin să concerteze în București. 

Palatul, construit la începutul secolului al-19-lea ca reședință a arhitectului elvețian Gustav Suter, apropiat al lui Carol I și artizan al Parcului Carol, precum și al cartierului Grammont, are 17 camere și apartamente. Clădirea a intrat în circuitul turistic în anul 2007, când a fost lansată pe piața hotelieră sub numele de Carol Park Hotel, atrăgând în anii care au urmat clienți celebri care au ajuns în Capitală, printre care cântăreața Beyonce, actorul Nicholas Cage, Deep Purple sau Enrique Iglesias.

Clădirea a fost cumpărată în anul 2015 de către o companie românească, după ce în ultimii ani hotelul nu mai funcționa. Noul acționar a renovat între timp hotelul, rebranduindu-l cu numele său inițial, Palatul Suter.

viewscnt
Afla mai multe despre
palatul suter
clienti