Managerii străini ai multinaționalelor din nordul Bucureștiului își caută locuințe premium, dar cu o chirie de până în 1.500 euro și contract de maximum 1 an

Managerii străini ai multinaționalelor din nordul Bucureștiului își caută locuințe premium, dar cu o chirie de până în 1.500 euro și contract de maximum 1 an
scris 18 sep 2017

Cererea de locuințe premium din partea chiriașilor expați cu funcții de middle management în multinaționalele din zona de nord a Capitalei, unde sunt numeroase clădiri de birouri în Pipera, a crescut în 2017, cel mai important criteriu de căutare fiind proximitatea față de locul de muncă, la care se adaugă un buget disponibil de până în 1.000-1.500 euro/lună și durata contractului de închiriere de cel mult un an.

Pe de altă parte, și în 2017, ca și în 2016, continuă trendul de majorare a ponderii bugetelor de până în 1.500 euro/lună, în detrimentul bugetelor de lux, în zona de nord a Capitalei, în cartierele considerate premium. Acest lucru se întâmplă pe fondul creșterii cererii pe segmentul premium de până în 1.500 euro/lună și a menținerii constante a cererii pe segmentul de lux.

„Numărul chiriașilor străini cu funcții de middle management care închiriază apartamente în zonele Aviației, Floreasca si Herăstrau este din ce în ce mai mare și estimăm că își va păstra trendul ascendent și în trimestrul patru al anului 2017. Într-o piață cu o deschidere destul de mică pentru această nouă categorie de chiriași, a fost o adevărată provocare găsirea de soluții care să răspundă cerințelor acestora. Există însă investitori în apartamente noi, în curs de livrare în aceste zone, care iau deja în calcul această categorie de chiriași și estimăm că oferta se va echilibra cu cererea, în perioada următoare”, a declarat Aura Diaconescu, Manager al Departamentului de Închirieri, în cadrul Nordis.

Americanii de la Fitbit continuă angajările pentru biroul din București, cel mai mare birou de cercetare-dezvoltare din afara SUA: Putem ajunge și la 200 de angajați, dacă-i găsim CITEȘTE ȘI Americanii de la Fitbit continuă angajările pentru biroul din București, cel mai mare birou de cercetare-dezvoltare din afara SUA: Putem ajunge și la 200 de angajați, dacă-i găsim

Cererea pe segmentul bugetelor de până în 1.500 euro/lună vine atât din partea expatilor cu funcții de middle management, cât și a românilor care se orientează către zonele scumpe din București (zone care au realizat o creștere cu 11% a nivelului de tranzacționare comparativ cu aceeași perioadă a anului 2016).

Ca nivel al bugetelor, pe segmentul închirierilor premium au predominat bugetele de până în 1.500 euro/lună: aproximativ 63% dintre tranzacții având valori de până în 1.500 euro/lună și 37 % valori de peste 1.500 euro/lună.

Cea mai scumpă proprietate tranzacționată prin intermediul Nordis este o  vilă cu 7 camere și o suprafață utilă de 545 metri pătrați, cu piscină proprie și o grădină de 650 metri pătrați, situată în zona Pipera, la un nivel al chiriei lunare de 3.400 euro/lună.

viewscnt
Afla mai multe despre
manageri straini
mutinationale
aviatiie