Miliardarul mexican Carlos Slim investește în piața imobiliară din Spania, urmând exemplul oferit de Bill Gates și Soros

Miliardarul mexican Carlos Slim investește în piața imobiliară din Spania, urmând exemplul oferit de Bill Gates și Soros
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 apr 2016

Miliardarul mexican Carlos Slim a decis să continue investițiile pe piața imobiliară din Spania, după exemplul oferit de alți doi miliardari celebri, George Soros și Bill Gates, pariind în acest fel pe revenirea sectorului imobiliar și al construcțiilor din statul iberic, după prăbușirea din perioada crizei, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Slim, în vârstă de 76 de ani, este pe locul al patrulea în topul bogaților lumii.

Luna trecută, Carlos Slim a făcut o ofertă, prin intermediul vehiculului său financiar Inversora Carso, pentru compania Fomento de Construcciones & Contratas SA (FCC), cu sediul în Barcelona. oferta include și preluarea unei participații de 37% deținută de către FCC la dezvoltatorul imobiliar Realia, cu sediul în Madrid, scrie News.ro

Decizia este o continuare a unor investiții pe care miliardarul mexican le-a început în 2014. La acel moment, Slim a devenit cel mai important acționar al FCC, printr-o investiție care a permis constructorului catalan să își reducă datoriile. 

În plus, în luna februarie, Slim și un alt acționar important al FCC au decis să elimine claza care limita deținea maximă la 29,9% din capitalul companiei.

Carlos Slim este coacționar la FCC cu un alt miliardar de top, Bill Gates, care deține 5,7% din acțiunile FCC. Pe piața imobiliară spaniolă este activ și un alt miliardar celebru, George Soros, care a făcut investiții după 2013 prin intermediul fondului Quantum Partners.

Miliardarul mexican este cunoscut pentru investițiile sale pe piețe care au suferit căderi mari, pe care profită de prețurile scăzute ca să facă achiziții, în așteptarea revenirii pieței. 

EXCLUSIV Topul integral al băncilor după active în 2015 CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Topul integral al băncilor după active în 2015

"Când Slim a investit aici, sectorul construcțiilor și cel imobiliar erau aproape de nivelul minim, iar acum pariază pe redresare. A cumpărat la momentul potrivit și la un preț bun", a comentat Carles Vergara, profesor de management la școala de afaceri IESE din Barcelona, citat de Bloomberg.

Piața imobiliară spaniolă s-a prăbușit după o bulă finanțată prin creditare, înainte de criza care a început în 2008. După căderea pieței, Spania a juns la un surplus de circa 1,4 milioane de locuințe.

Însă economia spaniolă este în revenire puternică, înregistrând o creștere peste media zonei euro în 2015, iar cererea de locuințe a început din nou să crească. Astfel, zona Madrid a fost a cincea cea mai activă piață europeană în perioada octombrie 2014-octombrie 2015, cu tranzacții de 5 miliarde de euro, potrivit unui raport al firmei de consultanță PwC.  

viewscnt
Afla mai multe despre
carlos slim
bill gates
george soros