Studiu: Aproape un sfert din locuințele care vor fi finalizate în acest an în nordul Bucureștiului sunt unități premium și de lux

Studiu: Aproape un sfert din locuințele care vor fi finalizate în acest an în nordul Bucureștiului sunt unități premium și de lux
Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 6 apr 2016

Aproximativ 3.200 de locuințe vor fi finalizate în acest an în zona de nord a Bucureștiului, iar aproape un sfert dintre acestea, adică peste 700 de unități, sunt locuințe premium și de lux, amplasate în zone precum Dorobanți, Herăstrău sau Barbu Văcărescu, potrivit unui studiu al companiei de consultanță imobiliară Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea mai mare pondere a acestor locuințe, 66% (aproximativ 2.200 de unități), este în continuare reprezentată de locuințe destinate clasei medii, amplasate în zone precum Aviației și Băneasa.

În total, în zonele semicentrale, centrale și de nord din București vor fi livrate în acest an aproximativ 4.200 de noi locuințe destinate clasei medii, potrivit datelor companiei de consultanță imobiliară. Acestea reprezintă 70% din totalul celor peste 6.000 de unități aflate în construcție în zonele menționate.

”Bucureștiul va trece printr-o schimbare socială și demografică semnificativă în următorii ani. În clădirile de birouri din nordul Capitalei lucrează deja peste 70.000 de persoane, numărul acestora urmând să crească, iar dezvoltatorii vor construi tot mai multe proiecte destinate clasei medii, cu un amplasament foarte bun și suprafețe mai generoase comparativ cu cele ale locuințelor din zonele mărginașe. Tot mai mulți cumpărători care au achiziționat o locuință prin Prima Casă în perioada 2009-2012 vor face un upgrade în următorii ani către zone mai bune, semicentrale sau de nord, mai aproape de clădirile de birouri în care își desfășoară activitatea”, explică Alexandru Pricop, managing partner în cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania.

3.000 de locuințe sunt în construcție în zona semicentrală și centrală din București, cu finalizare în următorele 12 luni CITEȘTE ȘI 3.000 de locuințe sunt în construcție în zona semicentrală și centrală din București, cu finalizare în următorele 12 luni

În ceea ce privește segmentul locuințelor premium care înregistrează de asemenea o creștere, Alexandru Pricop explică acest lucru prin faptul că ”zona de nord a Bucureștiului este foarte ofertantă din punct de vedere al dezvoltării rezidențiale, ținând cont de suprafețele mari de teren disponibile în zone precum Barbu Văcărescu, Expoziției, Băneasa sau Sisești iar investitorii își îndreaptă tot mai mult atenția și spre sectorul rezidențial după ce cel al spațiilor de birouri și comerciale a ținut capul de afiș în ultimii ani”.

Coldwell Banker Affiliates of Romania este manager și agent exclusiv pentru mai mult de zece proiecte rezidențiale din Bucuresti, printre care Cosmopolis, cel mai mare proiect rezidențial din zona de nord a Bucureștiului, Felicity Residentials, MetroCity Academiei, Onix Residence și Politehnica Park Residence. Compania a vândut în 2015, direct de la dezvoltator, peste 1400 de locuințe noi doar în București.

viewscnt
Afla mai multe despre
piata rezidentiala
segmentul premium
studiu
coldwell banker