Ministerul Economiei vrea să cedeze către RA-APPS o clădire de birouri de lângă Piața Romană

Ministerul Economiei vrea să cedeze către RA-APPS o clădire de birouri de lângă Piața Romană
scris 15 iul 2016

Ministerul Economiei vrea să cedeze către Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) o clădire de birouri cu zece etaje de lângă Piața Romană pentru că are cheltuieli prea mari cu administrarea imobilului, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern redactat de instituție.

În prezent, în clădirea situată pe strada Mendeleev, în apropierea Pieței Romane și a Pieței Amzei, activează Societarea de Conservare și Închidere a Minelor"Conversmin" SA și Confederația Sindicală Națională Meridian, scrie News.ro.

"Din totalul suprafaței de birouri de 2.602.84 mp, C.N.S. "Meridian" ocupă suprafața de 487.77 mp și Societatea "Conversmin" S.A. ocupă suprafața de 427.73 mp. În imobil se mai află și arhiva (clasificată și neclasificată) a fostului Minister al Minelor și a Agenției de Dezvoltare Durabilă a Zonelor Industriale care urmează să fie sortată, îndosariată, arhivată si transportată în spațiile Ministerului Economiei Comerțului si Relațiilor cu Mediul de Afaceri", se precizează în nota de fundamentare a hotărârii.

Ministerul justifică propunerea prin faptul că administrarea imobilului presupune cheltuieli prea mari.

Noul formular de TVA, celebrul D088, a fost publicat și va fi aplicat din august CITEȘTE ȘI Noul formular de TVA, celebrul D088, a fost publicat și va fi aplicat din august

"În prezent, Ministerul Economiei Comerțului si Relațiilor cu Mediul de Afaceri nu are personal care să- și desfășoare activitatea în acest imobil, iar menținerea lui, în continuare, în administrarea acestuia ar genera cheltuieli neeconomicoase", se mai arată în documentul menționat.

Imobilul are o valoare de inventar de 2,85 milioane lei (circa 635.000 euro), din care 1,7 milioane lei este doar valoarea terenului de sub clădire.

Predarea clădirii către RA-APPS urmează să se realizeze în termen de 30 de zile de la data intrãrii în vigoare a Hotărârii de Guvern, se arată în proiect.

viewscnt
Afla mai multe despre
ra-apps
piata romana
ministerul economiei