MODULIS, primul proiect logistic dezvoltat de QUALIS în Brașov

MODULIS, primul proiect logistic dezvoltat de QUALIS în Brașov
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 26 aug 2021

Dezvoltatorul vine pe piață cu un concept modern de parc logistic

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dezvoltatorul imobiliar QUALIS, ce are în dezvoltare două proiecte rezidențiale în Brașov, își extinde portofoliul pe o nouă nișă. Cel mai recent proiect se bazează pe conceptul de producție și depozitare de proximitate și se concretizează sub forma unui parc logistic ce include multiple elemente de sustenabilitate. Parcul logistic MODULIS vine cu un concept inedit, cu 10 hale modulare ușor de compartimentat, în funcție de particularitățile fiecărui business. Investiția în proiectul MODULIS se ridică la 10 milioane de euro, iar valoarea de piață este estimată la 14 milioane de euro.

Întregul proiect va fi amenajat în municipiul Brașov, pe un teren de 45.675 mp. MODULIS va fi dezvoltat pe strada Narciselor nr. 54, artera fiind bine conectată la infrastructura orașului. Parcul industrial va avea o suprafață închiriabilă de 19.880 mp. Cele 10 hale au o structură modulară, iar suprafețele disponibile vor avea de la 660 mp la 2.000 mp.

MODULIS, primul proiect logistic dezvoltat de QUALIS în Brașov

QUALIS vizează extinderea acestui proiect la Brașov, în următorul an, cu încă 6 hectare și replicarea conceptului la nivel național, în următorii ani, pe măsură ce va identifica terenurile potrivite.

Conectarea cu rețelele importante de transport și infrastructură reprezintă unul dintre principalele criterii ce stau la baza noului parc logistic. Localizarea excelentă, în interiorul orașului, facilitează activitatea beneficiarilor, dar și accesul angajaților acestora la mijloacele de transport în comun, pe lângă soluțiile proprii ale fiecărei firme.

Lucrările vor fi demarate în luna septembrie, cele 10 hale având termen final de livrare de aproximativ 12 luni. Prețul de închiriere pornește de la 5 euro net / mp.

“Proiectul se adresează în special companiilor mici si mijlocii aflate în etapa de dezvoltare, extindere sau relocare. În prezent, pe piața locală există un deficit de spatii de producție și depozitare moderne, dotate corespunzător, care să răspundă nevoilor curente și viitoare ale firmelor din punct de vedere logistic și tehnic. Standardul de calitate va ajuta firmele acomodate în proiect să se dezvolte și să își crească afacerile sustenabil și durabil.” Dragoș Țigău, manager general.

MODULIS, primul proiect logistic dezvoltat de QUALIS în Brașov

Dezvoltatorul propune un stoc de hale noi, realizat integral din beton prefabricat, cu închideri din casete rigide de vată bazaltică și tablă cu cută înaltă. Toate halele respectă normativele ISU în vigoare, având toate dotările impuse de lege în materie de siguranță și securitate la incendiu (trape automate, sprinklere, hidranți interior/exteriori etc).

Apele pluviale vor fi preluate prin sistem de rigole dedicate, iar stocarea lor într-un lac de acumulare va deservi sistemul de irigat. Proiectul industrial integrează și o componentă de producție energie regenerabilă cu ajutorul panourilor solare, cu capacitatea de producție 2,5 MWh energie verde necesară funcționării parcului.

QUALIS va integra în acest proiect logistic și cel mai mare HUB fast-charge pentru încărcarea rapidă a mașinilor electrice. 20 de stații cu toate porturile de încărcare uzuale vor contribui la încărcarea rapidă a tuturor tipurilor de mașini electrice/plug-in hibrid. Facilitatea va fi disponibilă atât pentru brașoveni, cât și pentru cei aflați în tranzit.

MODULIS, primul proiect logistic dezvoltat de QUALIS în Brașov

Despre QUALIS PROPERTIES

Societatea dezvoltă proiecte rezidențiale începând cu anul 2017, în zone cu o bună dinamică a dezvoltării în municipiul Brașov, iar proiectele rezidențiale s-au realizat etapizat. Dezvoltatorul are în construcție două ansambluri rezidențiale în zona Tractorul, cu un număr de 744 apartamente și 2.500 mp de spații comerciale. Valoarea de piață a proiectelor este de 54 milioane de euro.

Planurile de viitor vizează construcția unui ansamblu rezidențial medium-high pe un teren aflat într-o zonă centrală din Brașov. Pentru achiziționarea terenului, Qualis Properties a derulat în luna ianuarie un plasament privat prin care a atras de la investitori aproape 2.1 milioane euro, prin emisiune de obligațiuni. Valoarea cumulată a proiectelor, în următorii 4 ani, va depăși 200 de milioane de euro.

Un material Investing In Property

viewscnt
Afla mai multe despre
modulis
brasov