NEPI Rockcastle cumpără 17 hectare de teren în Galați pentru un proiect imobiliar mixt

NEPI Rockcastle cumpără 17 hectare de teren în Galați pentru un proiect imobiliar mixt
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 feb 2022

Fondul de investiții NEPI Rockcastle, unul dintre cei mai mari investitori din piața imobiliară din Europa Centrală și de Est și cel mai mare investitor imobiliar prezent în România, a cumpărat 17 hectare de teren în Galați, pe platforma industrială Intfor, pentru un proiect imobiliar mixt.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Cu un portofoliu de proprietăți evaluat la circa 6,1 miliarde de euro, NEPI își consolidează astfel poziția în oraș, unde mai deține și centrul comercial Galați Shopping City.

FOTO Trafic aerian intens în România. Avioanele evită Ucraina și zona Mării Negre unde rușii desfășoară exerciții CITEȘTE ȘI FOTO Trafic aerian intens în România. Avioanele evită Ucraina și zona Mării Negre unde rușii desfășoară exerciții

Tranzacția face parte din strategia pe termen mediu și lung de extindere pe plan local a NEPI Rockcastle, axată pe dezvoltarea unor proiecte cu utilizare mixtă (în care ancora rămâne centrul comercial și este potențată de funcțiuni complementare, în principal rezidențial).

„Ne concentrăm pe strategii de investiții pe termen lung. Noua tranzacție subliniază și mai mult încrederea grupului în atractivitatea proiectelor mixte – retail și rezidențial. Estimăm că lucrările pentru proiectul din Galați vor demara în 2023, după obținerea autorizațiilor necesare”, a declarat Marius Barbu, Asset Director NEPI Rockcastle.

Prin vânzarea, în 2020, a patru proiecte de birouri către AFI Europe pentru 307 milioane euro, NEPI Rockcastle, principalul grup de investiții și dezvoltare imobiliară din Europa Centrală și de Est, a fost și în prim-planul celei mai mari tranzacții de birouri din istoria pieței din România.

2021 a fost un an record pentru piața terenurilor în ultimii 15 ani. Tranzacțiile au depășit 800 de milioane de euro, crescând astfel de peste două ori și jumătate față de volumul estimat în 2020, arată datele Colliers. Dezvoltatorii de retail (inclusiv retailerii pe cont propriu) și cei de rezidențiali au fost extrem de activi, terenurile destinate proiectelor de acest tip reprezentând aproximativ 90% din total.

Perspectivele sunt bune și pentru 2022, an care beneficiază de un flux bun de tranzacții încă de la început. 

NEPI Rockcastle este principalul investitor și dezvoltator de proprietăți comerciale din Europa Centrală și de Est. Grupul deține un portofoliu remarcabil de proprietăți cu poziție cheie în România, Polonia, Slovacia, Croația, Bulgaria, Ungaria, Cehia, Serbia și Lituania, și continuă dezvoltarea printr-un program de expansiune în regiune. Cu 52 de proprietăți în cele nouă piețe și abilitățile de gestionare geografice diverse, NEPI Rockcastle urmărește în mod eficient oportunitățile imobiliare din zona CEE, beneficiind de un avantaj strategic în achiziționarea, dezvoltarea și gestionarea proprietăților. În România, compania deține 20 de centre comerciale și 7 strip mall-uri în cele mai importante orașe din țară, dintre care amintim București (Mega Mall, Promenada Mall), Sibiu (Shopping City Sibiu, Promenada Sibiu), Timișoara (Shopping City Timișoara), Constanța (City Park Mall Constanta), Shopping City Târgu Mureș sau Ploiești (Ploiești Shopping City). 

viewscnt
Afla mai multe despre
imobiliare. nepi rockcastle
teren