Nicușor Dan atacă în instanță încă 28 de autorizații date pe PUZ Sector 2, care betonează mai multe spații verzi. "O fac pe responsabilitatea lor!"

Nicușor Dan atacă în instanță încă 28 de autorizații date pe PUZ Sector 2, care betonează mai multe spații verzi. "O fac pe responsabilitatea lor!"
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 oct 2023

Primăria Capitalei atacă în instanță încă un calup de 28 de autorizații date pe PUZ Sector 2. Pentru 13, acțiunile de anulare au fost deja depuse la Tribunalul București, zilele trecute, potrivit datelor de pe portalul instanțelor, iar pentru restul, municipalitatea va face acțiune până la finalul săptămânii, a declarat primarul general, Nicușor Dan.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Primăria Capitalei a atacat în principal autorizațiile de construire care betonează spații verzi sau densifică exagerat, a explicat primarul general, arată HotNews.ro.

Profit.ro a anunțat în vară că Nicușor Dan a dat în judecată Primăria Sector 2 și 38 de investitori imobiliari, printre care și persoane fizice.

Primăria Sectorului 2, condusă de primarul Radu Mihaiu, a emis 87 de autorizații de construire pe Planul Urbanistic Zonal (PUZ) Sector 2, aprobat de administrația Firea în 2020. Documentul permite betonarea a zeci de hectare de spațiu verde. Cele 87 de autorizații emise de Primăria Sectorului 2 au fost date în perioada în care PUZ-ul era în vigoare, deși pe rol se aflau mai multe procese pentru anularea documentației de urbanism, arată sursa citată.

Tendințe pe piața imobiliară: Bucureștiul a ajuns să rivalizeze cu Cluj-Napoca la prețuri. Timișoara dispune de unele dintre cele mai accesibile locuințe care pot fi închiriate CITEȘTE ȘI Tendințe pe piața imobiliară: Bucureștiul a ajuns să rivalizeze cu Cluj-Napoca la prețuri. Timișoara dispune de unele dintre cele mai accesibile locuințe care pot fi închiriate

Primăria Capitalei mai are în plan să atace încă un lot de 15 de autorizații de construire, până la finalul acestei săptămâni. Primarul general, Nicușor Dan, spune că va ataca și autorizațiile emise în baza PUZ-urilor Sectoarelor 5 și 4, aflate în litigiu sau anulate de instanță.

Întrebat ce le transmite investitorilor care deja au început să construiască în baza acestor autorizații, primarul general spune că dacă vor continua investiția, o fac pe responsabilitatea lor.

viewscnt
Afla mai multe despre
primăria capitalei
puz