Nicușor Dan câștigă: PUZ Sector 6, care permitea betonarea mai multor spații verzi și blocuri între case, anulat definitiv: Este o confirmare a ceea ce spun de ani de zile: urbanismul din București a fost o golănie, iar PUZ-urile de sector apogeul

Nicușor Dan câștigă: PUZ Sector 6,  care permitea betonarea mai multor spații verzi și blocuri între case, anulat definitiv: Este o confirmare a ceea ce spun de ani de zile: urbanismul din București a fost o golănie, iar PUZ-urile de sector apogeul
scris 9 nov 2021

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan a anunțat că instanța a anulat definitiv planul urbanistic zonal Sector 6. „Este o confirmare a ceea ce spun de ani de zile: urbanismul din București a fost o golănie, iar PUZ-urile de sector apogeul”, a adăugat el.

„PUZ Sector 6 a fost anulat definitiv de instanță. Este o confirmare a ceea ce spun de ani de zile: urbanismul din București a fost o golănie, iar PUZ-urile de sector apogeul. Consecințele acestei dezvoltări haotice și ilegale sunt dispariția spațiilor verzi, aglomerarea traficului rutier, pierderea potențialului turistic al orașului, insecuritatea juridică și investițională (cumperi o casă și nu ești sigur că nu te trezești cu un bloc pe parcela vecină), distorsionarea pieței de profesioniști (este preferat arhitectul care obține un etaj în plus) și multe altele. Prin suspendarea PUZ-urilor de sector am pus capăt acestui fenomen, iar prin noua Comisie Tehnică de Urbanism punem bazele dezvoltării urbane corecte a Capitalei. Bucureștiul are nevoie de dezvoltare și de dezvoltatori privați, dar dezvoltarea trebuie să se facă pe baze profesionale corecte, în interes public”, a anunțat Nicușor Dan.

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

Edilul general a reamintit că și celelalte PUZ-uri de sector sunt contestate în instanță, scrie News.ro.

„În paralel, am solicitat Inspectoratului de Stat în Construcții verificarea legalității acestor PUZ-uri și Prefectului Capitalei atacarea lor în instanță. O cercetare penală este de asemenea în curs la DNA, în urma unei sesizări pe care am făcut-o în 2018. Găsiți mai jos o analiză a legalității PUZ-urilor făcută de Primăria Capitalei și o analiză a oportunității făcută de o echipă de urbaniști”, a completat primarul Capitalei.

Conform Hotnews, documentul a fost elaborat de Primăria Sectorului 6 și aprobat de Consiliul General al Municipiului București, unde PSD avea majoritatea, în februarie 2020. Procesul a fost intentat de un ONG, Uniunea Salvați România și mai mulți cetățeni.

viewscnt
Afla mai multe despre
nicușor dan
puz sector 6