One United Properties cumpără teren în București pentru o nouă dezvoltare rezidențială – One Herăstrău City, cu 7 turnuri

One United Properties cumpără teren în București pentru o nouă dezvoltare rezidențială – One Herăstrău City, cu 7 turnuri
scris 26 iul 2022

One United Properties (BVB: ONE) a cumpărat un nou teren în nordul Bucureștiului, care va fi destinat construirii unei noi dezvoltări rezidențiale denumite One Herăstrău City.

Valoarea tranzacției se ridică la aproximativ 60 de milioane de euro. 

EXCLUSIV Gealan planifică instalarea unei centrale fotovoltaice, cu bani din PNRR, care să îi acopere circa 14% din consumul fabricii din Militari. „Dezvoltatorii ezită să mai înceapă noi blocuri cu locuințe!“ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Gealan planifică instalarea unei centrale fotovoltaice, cu bani din PNRR, care să îi acopere circa 14% din consumul fabricii din Militari. „Dezvoltatorii ezită să mai înceapă noi blocuri cu locuințe!“

Adresa indicată a terenului cumpărat, Bulevardul Poligrafiei nr. 50 și 52-54, este cea a complexului comercial Flora - Vezi AICI povestea complexului, cu implicarea lui Băsescu.

Terenul are o suprafață de 36.869 metri pătrați și include 19 clădiri vechi, ce urmează să fie demolate de către dezvoltator. Ulterior, One United Properties va construi pe acest teren o nouă dezvoltare rezidențială, denumită One Herăstrău City, care va cuprinde aproximativ 900 de apartamente în cadrul a șapte turnuri, care se vor întinde pe o suprafață totală construibilă (GBA) de până la 150.000 mp deasupra solului și 70.000 mp subteran.

Noua dezvoltare va include un SPA cu sală de sport, piscină semi-olimpică, restaurante, cafenele, magazine de mici dimensiuni.

One Herăstrău City va fi în imediata apropiere a Parcului Herăstrău.

EXCLUSIV SIF Oltenia a scos la vânzare fosta fabrică de încălțăminte Flaros. Vastint, printre investitorii interesați CITEȘTE ȘI EXCLUSIV SIF Oltenia a scos la vânzare fosta fabrică de încălțăminte Flaros. Vastint, printre investitorii interesați

În 2019, dezvoltatorul imobiliar a început în aceeași zonă ansamblul mixt de unități locative, birouri și comerț One Herăstrău Towers, format din 3 zone: baza clădirii, și cele două turnuri destinate celor 139 de unități locative, plus două niveluri de parcare.

Compania se află în prezent în negocieri avansate pentru zece dezvoltări viitoare, precum și în faze incipiente de discuții sau negocieri pentru alte peste 20 de dezvoltări. Cele zece dezvoltări aflate în prezent în negocieri avansate se concentrează în primul rând pe proprietăți rezidențiale pentru venituri medii și medii-mari.

Dacă vor fi semnate, aproximativ 10.000 de apartamente cu peste 1 milion de metri pătrați suprafață construibilă brută ar urma să fie dezvoltate pe aceste terenuri de către One United Properties în următorii șapte ani. După ce vor fi dezvoltate, acestea ar putea genera o valoare brută de dezvoltare de peste 2,3 miliarde de euro și un potențial profit brut pentru One United Properties de 900 de milioane de euro.

EXCLUSIV PROFIT NEWS TV Primul mare investitor imobiliar care pleacă din România, acuzând haosul urbanistic din Capitală CITEȘTE ȘI EXCLUSIV PROFIT NEWS TV Primul mare investitor imobiliar care pleacă din România, acuzând haosul urbanistic din Capitală

Aproximativ 10% din dezvoltări vor fi spații de birouri și comerciale. Compania se concentrează să investească cu prioritate în București, unde se află cea mai mare parte a portofoliului său.

 

One United Properties cumpără teren în București pentru o nouă dezvoltare rezidențială – One Herăstrău City, cu 7 turnuri

One United Properties s-a listat la BVB vara trecută după o ofertă publică primară în care a atras de la investitori suma de 260 milioane lei și din luna decembrie acțiunile companiei au intrat în structura indicelui FTSE Global All Cap, mișcare ce a antrenat o tendință de apreciere în piață. 

viewscnt
Afla mai multe despre
one united properties
bvb
bursa