Papalekas se extinde în Polonia, unde vrea să preia un dezvoltator imobiliar

Papalekas se extinde în Polonia, unde vrea să preia un dezvoltator imobiliar
scris 4 oct 2017

Compania de investiții imobiliare Globalworth, fondată de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, se extinde în Polonia, unde a depus o ofertă de cumpărare a minimum 50,01% și maximum 67,95 din acțiunile dezvoltatorului Griffin Premium.

Griffin Premium este listată la Bursa de Valori din Varșovia din luna aprilie a acestui an, ocupându-se cu închirieri de proprietăți.

Compania are în portofoliu clădiri de birouri și rezidențiale, în Varșovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia și Katowice. La 30 iunie, compania avea active de 247 milioane euro.

Globalworth a anunțat la sfârșitul lunii iulie admiterea la tranzacționare la Bursa de Valori București (BVB) a obligațiunilor corporative emise în iunie de companie, cu o valoare totală de 550 milioane euro, cea mai mare emisiune de acest tip din istoria pieței de capital românești.

FOTO Compania daneză Bladt Industries a cumpărat materiale din România pentru construcția unuia dintre cele mai spectaculoase poduri pietonale din Europa CITEȘTE ȘI FOTO Compania daneză Bladt Industries a cumpărat materiale din România pentru construcția unuia dintre cele mai spectaculoase poduri pietonale din Europa

De la momentul înființării companiei Globalworth, în februarie 2013, investițiile derulate au ajuns la circa 814 milioane euro, dintre care 244 milioane euro au fost cheltuiți pe finalizarea achiziției a patru clădiri de birouri clasa “A” în București.

În prezent, compania deține un portofoliu în valoare de circa 1,1 miliarde de euro.

Compania de investiții imobiliare Globalworth a fost de acord în decembrie 2016 să vândă către Growthpoint o participație de 26,9%, care va fi plătită până la 31 decembrie 2017.

Fondul de investiții sud-african Growthpoint Properties va deveni acționar principal al companiei de investiții Globalworth până pe 31 decembrie 2017, prin cumpărarea unui pachet de acțiuni de 26,9% în cadrul fondului imobiliar cu afaceri extinse în România, pentru 186,4 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
globalworth
green court bucharest