Plaza Centers a vândut Palatul Ducal pentru aproape 1,1 milioane de euro

Plaza Centers a vândut Palatul Ducal pentru aproape 1,1 milioane de euro
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 10 sep 2015

Dezvoltatorul imobiliar Plaza Centers Group, deținut de omul de afaceri israelian Mordechay Zisser, a vândut Palatul Ducal din București pentru 1,085 milioane de euro, continuând procesul de restrângere a portofoliului de active secundare, a anunțat miercuri compania într-un comunicat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Plaza Centers nu a dat detalii despre cumpărător. Potrivit comunicatului, 75% din suma netă încasată din vânzarea vilei situate în centrul Bucureștiului va fi distribuită, până la finele lunii septembrie, deținătorilor de obligațiuni ale companiei sub formă de ramburs anticipat.

Compania a cumpărat Palatul Ducal în octombrie 2007. Ulterior, imobilul, cu o suprafață de 823 metri pătrați, a fost transformat în clădire de birouri.

Plaza Centers, aflată 2013 în reorganizare judiciară, deține o participație de 75% din proiectul Casa Radio, într-un parteneriat semnat în 2006 cu Ministerul Dezvoltării. Proiectul urma să aibă o suprafață netă construită de 467.000 metri pătrați, cu un centru comercial, dar și spații de birouri, un complex hotelier cu centru de conferințe și parcare subterană.

Dezvoltatorul imobiliar a realizat o serie de demolări și lucrări preliminare la acest proiect, dar a oprit investițiile complet în 2009, după începerea crizei.

Pe lângă participația la Casa Radio, Plaza Centers deține terenuri în București, Constanța, Slatina, Miercurea Ciuc și Timișoara, unde intenționează să construiască mai multe centre comerciale și clădiri de birouri.

În iunie, compania a vândut un teren de 46.500 metri pătrați din Iași către retailerii Dedeman și Lidl în schimbul a 7,3 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
plaza centers
palatul ducal
tranzactie
vanzare