Omul de afaceri care a adus Burberry în România construiește locuințe "verzi" de lux în Otopeni. A vândut deja 12 unități

Cristina Cuncea
Cristina Cuncea
scris 8 sep 2015

Omul de afaceri Mordechai Solomon, care a adus în România brandul Burberry, a început anul trecut împreună cu trei investitori greci construcția unui complex rezidențial de lux cu 60 de locuințe în zona Otopeni-Tunari, dintre care 12 au fost deja vândute în stadiu de proiect.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investiția este estimată la 14 milioane de euro.

Prețurile din complex pornesc de la 260.000 euro plus TVA, pentru o locuință cu o suprafață de aproximativ 250 metri pătrați și un teren de aproximativ 650 metri pătrați. Cele mai scumpe locuințe ajung la 450.000 euro plus TVA, în funcție de extraopțiunile alese de cumpărători. Cele mai solicitate opțiuni suplimentare sunt un etaj suplimentar, piscină, grădină mai mare sau sistemul Smart Home.

Complexul, dezvoltat prin firma Alesonor, deținută de cei patru investitori, cuprinde locuințe de lux "verzi" construite după principiile designului bioclimatic și standardele energetice ale unei "case pasive", ceea ce permite un consum de nouă ori mai mic de energie față de o locuință standard.

”În prima jumătate a acestui an au fost vândute 12 locuințe în complex, un nivel record. Vânzările confirmă o cerere din ce în ce mai mare pentru locuințe eficiente energetic, care au în același timp o calitate deosebită, un design modern și răspund preocupării sporite pentru confort și sănătate”, a declarat într-un comunicat Leonidas Anastasopoulos, managing partner Alesonor, dezvoltatorul proiectului.

Amber Gardens va cuprinde 60 de locuințe individuale, iar proiectul va fi dezvoltat pe parcursul a trei ani. La sfârșitul lunii noiembrie 2014 au fost finalizate 6 locuințe, iar pentru 2015 sunt programate spre livrare alte 11 locuințe, personalizate în funcție de cererile clienților.

Mordechai a investit în România în domeniul modei prin aducerea brandului de lux Burbbery. De asemenea, omul de afaceri deține în România brandurile Sport Couture și Technogym.

Alesonor este o companie de dezvoltare imobiliară, fondată în România în anul 2003. De-a lungul timpului, compania a investit în dezvoltarea unor proiecte imobiliare, incluzând proiecte comerciale, industriale, rezidențiale, precum și clădiri de birouri. În ultimii ani, obiectivul principal al companiei l-a constituit dezvoltarea proiectelor rezidențiale de lux. Alesonor are un capital de investiții de aproximativ 45 milioane euro, în proiecte imobiliare și terenuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
locuinte
investitii
mordechai
otopeni