PMB: 20 de clădiri cu risc seismic din centrul Capitalei se află în proces de reabilitare și consolidare; alte două imobile au fost demolate din motive de siguranță

PMB: 20 de clădiri cu risc seismic din centrul Capitalei se află în proces de reabilitare și consolidare; alte două imobile au fost demolate din motive de siguranță
scris 2 iul 2018

Douăzeci de clădiri cu risc seismic din centrul Capitalei se află în proces de reabilitare și consolidare, toate construite în anii 1900, o parte dintre ele fiind monumente istorice. Alte două au fost deja demolate din motive de siguranță, spune Primăria Capitalei. Potrivit instituției, 18 clădiri sunt în faza de reproiectare, iar alte cinci urmează să intre în pregătirea documentației de proiectare.

În bugetul municipalității pe acest an au fost alocate 10 milioane de euro pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic, existând de asemenea și mai multe instituții în administrarea Primăriei Capitalei care să se ocupe de acest lucru, printre care și Compania Municipală Consolidări SA, scrie News.ro.

Astfel, în ultimele opt luni au început lucrările de consolidare la 22 de clădiri din centrul Bucureștiului, toate construite în perioada anilor 1900, o parte dintre ele monumente istorice.

Fondul britanic de investiții First Property Group a cumpărat Maestro Business Center de la șeful CA al Băncii Transilvania și cel al Teraplast. Profit.ro a anunțat ofertarea centrului cu 8,8 milioane euro CITEȘTE ȘI Fondul britanic de investiții First Property Group a cumpărat Maestro Business Center de la șeful CA al Băncii Transilvania și cel al Teraplast. Profit.ro a anunțat ofertarea centrului cu 8,8 milioane euro

Astfel, în ultimele opt luni, au început lucrările de consolidare la 22 de clădiri din centrul Bucureștiului. Dintre acestea, două au fost deja demolate din motive de siguranță, iar la celelalte lucrările se află în diverse stadii de execuție, precizează Primăria Capitalei.

Potrivit municipalității, la cinci dintre cele 20 de clădiri, de pe strada Blănari nr. 2, 6, 8 și 10 și de pe strada Franceză nr. 30, lucrările de punere în siguranță au fost deja finalizate și a început consolidarea propriu-zisă, iar la alte 15 a fost începută prima etapă a procesului de consolidare, adică punerea în siguranță.

Imobilele la care se lucrează pentru consolidare și reabilitare se află pe strada Blănari nr. 2-6-8-10, strada Franceză nr. 30, strada Spătarului nr. 36, strada Baia de Fier nr. 5, strada Bărăției nr. 50, Calea Moșilor nr. 215 E/195, nr. 82, nr, 74, nr. 84, Str Lipscani nr. 75, strada Mătăsari nr. 44, strada Mântuleasa nr. 11, strada Sfinților nr. 13, strada sg. Năstase Pamfir nr. 24, Calea Șerban Vodă nr. 107, strada Gladiolelor nr. 11, strada Biserica Enei nr. 14.

Reprezentanții Primăriei Capitalei spun că aceste clădiri erau în stare avansată de degradare și reprezentau un pericol pentru cei care locuiau în ele, dar și pentru cei care treceau prin zonă. În ceea ce privește familiile care locuiau în aceste imobile, ele au fost mutate în locuințele de necesitate din Piața Națiunile Unite, deținute de PMB, care au fost modernizate recent.

„Administrația Municipală Clădiri cu Risc Seismic a ridicat în catalogul electronic SICAP un număr de 14 documentații pentru efectuarea de expertize tehnice și DALI. Un număr de 18 imobile sunt în faza de reproiectare, având în vedere schimbările din normativele în construcții și legislația în domeniu și un număr de 5 imobile vor intră în pregătirea documentației de proiectare, la solicitarea locatarilor care s-au adresat AMCCRS”, precizează municipalitatea.

viewscnt
Afla mai multe despre
pmb
risc seismic