Prețul locuințelor din România a crescut mai puțin decât media din UE în ultimul deceniu

Prețul locuințelor din România a crescut mai puțin decât media din UE în ultimul deceniu
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 ian 2023

Prețul locuințelor din Uniunea Europeană a înregistrat o creștere de 49,2% în perioada cuprinsă între 2010 și trimestrul al treilea din 2022 iar România a consemnat printre cele mai mici majorări de prețuri din UE, conform datelor publicate de Eurostat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În perioada menționată, prețul locuințelor a crescut în 24 dintre cele 27 de state membre UE și a scăzut doar în Grecia (minus 22%), Italia (minus 9%) și Cipru (minus 0,3%), scrie Agerpres.

EXCLUSIV FOTO Hagag preia proiectul inițiat de antrenorul Cosmin Olăroiu în locul fostei fabrici Izolatorul, transformată de Guvernul Petre Roman, și intră pe un nou segment de piață CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Hagag preia proiectul inițiat de antrenorul Cosmin Olăroiu în locul fostei fabrici Izolatorul, transformată de Guvernul Petre Roman, și intră pe un nou segment de piață

Cele mai mari creșteri au fost înregistrat în: Estonia (199%), Ungaria (174%), Luxemburg (140%), Lituania (137%), Letonia (134%), Cehia (133%) și Austria (130%).

În România, precum și în Finlanda și Spania, prețul locuințelor a înregistrat o creștere mai mică de 25%, adică la jumătate față de creșterea medie înregistrată în UE.

Când vine vorba de chirii, acestea au crescut, în medie, cu 18,5% în Uniunea Europeană, în perioada cuprinsă între 2010 și trimestrul al treilea din 2022. Cu excepția Greciei, unde au scăzut cu 24%, chiriile au crescut în restul celor 26 de state membre UE, inclusiv în România. Cele mai mari creșteri au fost înregistrate în Estonia (233%) și Lituania (151%). În cazul României, chiriile au înregistrat o creștere de peste 25%, peste media din UE.

viewscnt
Afla mai multe despre
case
preturi
locuinte