Prețurile de listare a locuințelor din Londra au scăzut cu aproape 3% în ultima lună

Prețurile de listare a locuințelor din Londra au scăzut cu aproape 3% în ultima lună

Cartierele londoneze Kensington și Chelsea. Sursa foto: Baloncici / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 24 sep 2017

Declinul anualizat pentru casele din cartiere de lux din Londra, precum Kensington și Chelsea, este de peste 10%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O politică prelungită a dobânzilor mici promovată de Banca Angliei a inflamat un balon speculativ în piața rezidențială londoneză, care acum dă semne de slăbiciune. Față de luna august, prețurile la listare a locuințelor din Marea Britanie au coborât cu 1,2%, fiind cel mai mare declin de o lună din anul 2013 încoace, transmite The Telegraph.

Cea mai inflamată dintre piețe, cea londoneză, a suferit un recul de 2,9%, ceea ce se traduce printr-o scădere medie de 18.000 de lire sterline pentru fiecare casă, conform portalului de anunțuri imobiliare Rightmove. Miles Shipside de la respectiva companie are și o explicație a fenomenului: agenții imobiliari îi sfătuiesc pe vânzători să coboare prețurile cerute pentru a se potrivi resurselor financiare ale cumpărătorilor, deja întinse la maximum.

Bruxelles-ul dă undă verde tranzacției prin care fondul chinez CIC preia compania europeană de logistică a Blackstone, inclusiv proprietățile din România CITEȘTE ȘI Bruxelles-ul dă undă verde tranzacției prin care fondul chinez CIC preia compania europeană de logistică a Blackstone, inclusiv proprietățile din România

Sunt scăderi care cad în principal în sarcina segmentului de top. Astfel, pentru cartiere râvnite precum Chelsea și Kensington, declinul anualizat este de 10,2%. În Camden, prețurile medii solicitate au coborât cu 6,9%. Aceasta înseamnă că o proprietate listată valorează în medie cu 74.000 de lire sterline mai puțin decât putea fi obținut în septembrie 2016.

Prin contrast, în zone unde oamenii își permit mai ușor să achiziționeze o casă, precum Hackney și Bexley, prețurile încă sunt cu 9,5% și, respectiv, 7% mai sus decât cu un an în urmă.

Prețurile sunt, însă, ridicate, spune Shipside, amintind că acestea au crescut în fiecare din ultimii 6 ani. Deși există încă probleme de accesibilitate, cumpărătorii beneficiază acum de o conjunctură favorabilă, în ultimul an dinamica salariilor fiind mai mare decât cea a prețurilor proprietăților, ceea ce face mai ușoară achitarea creditelor ipotecare.

Cererea rămâne puternică, iar agenții imobiliari raportează o majorare anualizată de 4,8% a contractelor de vânzare-cumpărare intermediate.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
locuinte
real estate
balon imobiliar
banca angliei
londra