Prețurile locuințelor din Londra au înregistrat în februarie cea mai mare scădere anuală din ultimii șase ani

Prețurile locuințelor din Londra au înregistrat în februarie cea mai mare scădere anuală din ultimii șase ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 feb 2017

Prețurile locuințelor din Londra au înregistrat în februarie cea mai mare scădere anuală din ultimii șase ani, cumpărătorii fiind descurajați de nivelul foarte ridicat al acestora, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețul mediu cerut în capitala britanică pentru locuințe a scăzut în februarie cu 0,4%, la 641.116 lire sterline (797.000), față de aceeași perioadă a anului trecut, acesta fiind primul declin annual după aprilie 2011, a anunțat luni site-ul imobiliar Rightmove, scrie News.ro.

Față de ianuarie, prețurile cerute de vânzătorii au crescut cu 2,6%, cel mai lent avans lunar pentru lună februarie după 2009, când a afost atins vârful recesiunii.

Piața imobiliară londoneză a înregistrat în 2016 performanțe mai slabe față de restul țării, din cauza prețurilor mari, a votului pentru ieșirea Marii Britanii din UE și a majorării de taxe pentru investitori, îm prima parte a anului, care au avut un efect negativ asupra cererii.

Colliers: Tranzacțiile cu terenuri în orașele mari ar putea crește, multe tranzacții au fost amânate pentru 2017 CITEȘTE ȘI Colliers: Tranzacțiile cu terenuri în orașele mari ar putea crește, multe tranzacții au fost amânate pentru 2017

La nivel național, creșterea anuală a prețurilor a fost în februarie cea mai scăzută din aproape patru ani, evoluție care semnalează că posibilii cumpărători devin mai atenți la prețuri, pe măsură ce inflația erodează veniturile reale, potrivit Rightmove.

viewscnt
Afla mai multe despre
locuinte londra
preturi locuinte