Prețurile locuințelor din România au revenit pe creștere

Prețurile locuințelor din România au revenit pe creștere
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 14 apr 2019

Prețurile locuințelor din România au revenit pe creștere în ultimul trimestru al anului trecut, relevă cele mai recente date Eurostat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Locuințele scoase la vânzare în România s-au scumpit cu 0,8% în trimestrul al patrulea, după un declin de 0,7% în precedentele trei luni.

Cu excepția a șase țări, prețurile locuințelor au crescut în toate statele membre UE în ultimul trimestru față de trimestrul al treilea, cele mai mari creșteri fiind înregistrate în Slovenia (+6,5%), Letonia (+4,3%) și Malta (+3,8%).

Clădirea simbol a BCR din Piața Universității, monument istoric celebru, a fost scoasă la vânzare. Sunt vizați cumpărători din sectorul hotelier - surse CITEȘTE ȘI Clădirea simbol a BCR din Piața Universității, monument istoric celebru, a fost scoasă la vânzare. Sunt vizați cumpărători din sectorul hotelier - surse

Raportat la aceeași perioadă din 2017, prețurile locuințelor din România s-au majorat cu 5,3% în ultimul trimestru al anului trecut, peste avansul de 4,3% la nivelul Uniunii Europene.

Slovenia a consemnat cel mai rapid avans în ritm anual, de 18,2%, fiind urmată de Letonia (+11,8%) și Cehia (+9,9%). Scăderi au fost observate doar în Italia, unde prețurile locuințelor s-au ieftinit cu 0,6%.

Ultimele date, pentru acest an, relevă, de asemenea, că prețurile locuințelor disponibile spre vânzare în marile orașe ale țării au crescut ușor luna trecută, în contextul în care, în mod firesc pentru o perioadă de stabilizare, au fost înregistrate variații atât în plus, cât și în minus.

viewscnt
Afla mai multe despre
eurostat
preturi locuinte
scumpiri
statistica
uniunea europeana