Prețurile apartamentelor revin pe creștere

Prețurile apartamentelor revin pe creștere
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 apr 2019

Prețurile locuințelor disponibile spre vânzare în marile orașe ale țării au crescut ușor luna trecută, în contextul în care, în mod firesc pentru o perioadă de stabilizare, au fost înregistrate variații atât în plus, cât și în minus.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Suma medie solicitată pentru un metru pătrat de apartament nou sau vechi a ajuns la 1.237 de euro pe metru pătrat util, cu 0,3% mai mult decât la finele lunii februarie, când era 1.233 de euro pe metru pătrat util. În trei dintre cele șase mari orașe monitorizate constant, așteptările vânzătorilor s-au majorat față de luna precedentă, iar în celelalte trei s-au diminuat. De menționat este că, la nivelul acestor centre regionale, scăderi de preț au fost consemnate cu precădere pe segmentul apartamentelor vechi, potrivit Imobiliare.ro.

EXCLUSIV Ion Rădulea lucrează, în paralel, la proiecte imobiliare de peste 90 milioane de euro. Își reia planurile pentru zeci de blocuri cu apartamente CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Ion Rădulea lucrează, în paralel, la proiecte imobiliare de peste 90 milioane de euro. Își reia planurile pentru zeci de blocuri cu apartamente

București

În Capitală, apartamentele s-au apreciat, per ansamblu, cu 0,4%, de la 1.322 de euro pe metru pătrat util, până la 1.327 de euro pe metru pătrat util. Pe ambele segmente de piață analizate, variațiile prețurilor au fost destul de temperate, chiar dacă nu au urmat aceeași direcție.

Astfel, locuințele din blocurile vechi s-au ieftinit cu 0,3%, de la 1.219 la 1.215 euro pe metru pătrat, în vreme ce unitățile locative din cadrul noilor ansambluri rezidențiale au consemnat un avans de 0,6%, de la 1.400 la 1.409 euro pe metru pătrat.

Brașov

În orașul de la poalele Tâmpei, analiza relevă, pentru cea de-a treia lună a anului, un ușor avans general al prețurilor, de 0,2%, de la 1.113 la 1.115 euro pe metru pătrat util. Și aici, apartamentele vechi au consemnat o scădere, de 0,9% de data aceasta, de la 1.098 la 1.088 de euro pe metru pătrat util.

Unitățile locative nou-construite, pe de altă parte, s-au apreciat în mod consistent, anume cu 2,8%, ajungând la o medie de 1.183 de euro pe metru pătrat, față de 1.151 de euro pe metru pătrat în luna precedentă.

Cluj-Napoca

Capitala Transilvaniei este unul dintre cele trei mari centre regionale unde așteptările vânzătorilor s-au diminuat în cea de-a treia lună a anului, chiar dacă nu substanțial. Mai exact, apartamentele din oraș s-au ieftinit, per ansamblu, cu 0,3%, de la 1.571 la 1.566  de euro pe metru pătrat.

EXCLUSIV Despec, unul dintre principalii distribuitori IT&C din România, își vinde proprietățile imobiliare pentru a redresa afacerea CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Despec, unul dintre principalii distribuitori IT&C din România, își vinde proprietățile imobiliare pentru a redresa afacerea

Spre deosebire de alte orașe, tendința descendentă a fost resimțită aici pe ambele segmente de piață analizate: locuințele vechi au consemnat un minus de 0,3%, de la 1.582 la 1.578 de euro pe metru pătrat, iar cele noi, un minus de 0,4%, de la 1.559 la 1.553 de euro pe metru pătrat.

Constanța

În luna martie, apartamentele disponibile spre vânzare în orașul de la malul mării s-au apreciat, per ansamblu, cu 0,8%, de la 1.126 la 1.135 de euro pe metru pătrat util.

De menționat este că, dintre marile orașe supuse analizei, Constanța este singurul care face excepție de la „regula” scăderilor de preț de pe piața veche: astfel, locuințele din această categorie s-au apreciat cu 0,7%, de la 1.123 la 1.131 de euro pe metru pătrat.

Unitățile locative nou-construite, pe de altă parte, au cunoscut un avans de 1,3%, de la 1.129 la 1.144 de euro pe metru pătrat.

Iași

În orașul din nord-estul țării a fost consemnat un declin destul de important al prețurilor apartamentelor pe parcursul lunii martie, anume 1,3%, de la 1.020 la 1.007 euro pe metru pătrat util.

EXCLUSIV Guvernul va negocia autostrada Ploiești - Brașov cu constructorul celui mai mare pod din lume CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Guvernul va negocia autostrada Ploiești - Brașov cu constructorul celui mai mare pod din lume

Ca și în Cluj-Napoca, scăderi de preț au fost consemnate pe ambele segmente de piață analizate: locuințele din blocurile vechi s-au ieftinit cu 1,1%, de la 1.010 la 999 de euro pe metru pătrat, iar cele noi, cu 1,4%, de la 1.025 la 1.011 euro pe metru pătrat.

Timișoara

Indiferent de perioada de construcție, apartamentele disponibile spre vânzare în capitala Banatului au avut o evoluție constantă în luna martie. Prețul mediu solicitat în Timișoara este de 1.228 de euro pe metru pătrat util. Evoluția ușor descendentă a fost susținută în mod exclusiv de locuințele vechi, care s-au depreciat, la rândul lor, cu 0,2%, de la 1.240 la 1.238 de euro pe metru pătrat.

Unitățile locative nou-construite s-au scumpit, însă, cu 0,8%, de la 1.189 la 1.198 de euro pe metru pătrat.

viewscnt
Afla mai multe despre
imobiliare.ro
preturi apartamente
cat costa un apartament in bucuresti