Prețurile locuințelor vor tinde spre cele din Uniunea Europeană, unde sunt duble sau mai mari

Prețurile locuințelor vor tinde spre cele din Uniunea Europeană, unde sunt duble sau mai mari
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 sep 2021

Prețurile locuințelor din România vor crește către prețurile locuințelor din țările Uniunii Europene, unde sunt de la de două ori mai mari decât în România, până la de 5 ori mai mari, a declarat, marți, președintele Federației Patronatelor Societăților din Construcții (FPSC), Cristian Erbașu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În condiții normale, în condițiile în care nu vom avea o criză, dacă ne vom reveni din punct de vedere economic, este evident că prețurile apartamentelor vor tinde spre prețurile din Uniunea Europeană. Diferența dintre noi și ei este de la simplu la dublu, cum și în construcții, ceea ce se construiește în România, să zicem la nivel de apartamente, în momentul de față 600 de euro pe metru pătrat, în Polonia se construiește cu 1.000-1.200 de euro. Nu mai vorbim în țările din Vest, unde se construiește cu peste 2.000-2.500 de euro. Aceleași apartamente se vând în România cu 1.000-1.200 (de euro pe metru pătrat construit, n.r.). Acolo (în Polonia, n.r.) se vând cu peste 2.000, iar în Vest se vând cu undeva la 5.000 de euro pe metru pătrat. Deci în direcția asta ne ducem", a afirmat Cristian Erbașu, potrivit Agerpres.

Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite CITEȘTE ȘI Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite

Liderul patronatelor din construcții a apreciat că, deși în România prețul de construire este încă mic, acesta nu va mai rămâne mic pentru mult timp.

"În România prețul de construire este încă mic, dar nu va mai rămâne mult timp la acest nivel, iar taxele pe proprietate sunt încă reduse față de țările din Vest. Sper ca și noi, așa cum au făcut-o țările dezvoltate economic, să găsim soluție la nivel politic, oamenii implicați politic să înțeleagă că munca trebuie mult mai puțin impozitată, iar dacă trebuie să impozităm, să impozităm alte lucruri. Știm bine că avem multe zone unde suntem mult sub impozitele aplicate de țările din Vest", a menționat Cristian Erbașu.

Președintele Federației Patronatelor Societăților din Construcții a subliniat că prețul locuințelor va scădea doar în cazul în care va apărea o criză economică dură.

Apple a anunțat când va lansa iOS 15 CITEȘTE ȘI Apple a anunțat când va lansa iOS 15

"Nu este o veste bună, din păcate, pe care o dau celor care doresc să cumpere: dacă se gândesc că se vor ieftini apartamentele, acest lucru se va întâmpla doar dacă vom intra într-o criză foarte mare. Și nu cred că cineva și-ar dori să intrăm într-o criză, pentru că, chiar dacă se ieftinesc apartamentele, nu toți vor avea posibilitatea să le cumpere, chiar ieftine fiind", a precizat Cristian Erbașu.

viewscnt
Afla mai multe despre
locuinte
erbasi
preturi