Primăria Capitalei nu mai avizează complexe imobiliare mari, fără drum de acces și școli. Trebuie demolate 20 de blocuri

Primăria Capitalei nu mai avizează complexe imobiliare mari, fără drum de acces și școli. Trebuie demolate 20 de blocuri
scris 13 dec 2021

Primăria Capitalei nu va mai aviza complexe imobiliare mari, dacă nu vor include de la bun început drumuri de acces, școli și grădinițe.

Nicușor Dan anunță că Direcția de Urbanism va negocia cu fiecare dezvoltator, în parte astfel încât inițiatorii proiectului să-și asume, aceste construcții în contract și pe banii lor, arată Știrile Pro TV.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

Decizia vine, după ce o comisie de urbaniști a analizat documentele pentru zeci de proiecte noi. Aproape toate urmează, să fie respinse la avizare de primarul general, care le-a comparat cu niște ghetouri.

O comisie de urbaniști a analizat din octombrie și până acum 42 de proiecte noi care ar urmă să fie construite în București. Cele mai vechi au fost depuse la primărie în 2020.

Potrivit primarului majoritatea vor fi respinse, pentru că nu respectă normele.

De pildă, între două blocuri trebuie să fie o distanță egală cu jumătate din înălțimea lor, iar fiecare locuitor trebuie să aibă cel puțîn 20 de metri pătrați de spațiu verde.

Dezvoltatorii sunt invitați să le revizuiască.

Fiecare dezvoltator imobiliar va negocia cu direcția de Urbanism. Cei care nu se țin de cuvânt rămân fără aviz.

Urbanistii spun că în unele complexe imobiliare construite în ultimii ani în Capitală încape populația unui oraș de dimensiunea Predealului. Spre deosebire de Predeal, aceste cartiere noi nu au nicio școală, nicio grădiniță, nici drumuri bune.

Modelul de construcție a noilor cartiere este inferior celor de acum 50 de ani, cum ar fi Balta Albă, Drumul Taberei, spun specialiștii. Mii de blocuri din București au fost construite complet ilegal, spune și primăria. Multe dintre ele nu au nici măcar un loc de parcare.

Mai grav unele parcări de la demisol au fost transformate în apartamente.

În prezent există decizii pentru demolarea a aproape 20 de blocuri, iar Nicușor Dan intenționează să-i ajute pe reclamanți să își ducă această misiune până la capăt.

Analizele și negocierile din primărie nu vor bloca dezvoltarea de complexe imobiliare care vor respectă legislația în vigoare, spune edilul.

viewscnt
Afla mai multe despre
primăria capitalei
imobiliare
blocuri