Primul declin anual al prețurilor locuințelor din Marea Britanie din ultimii 11 ani

Primul declin anual al prețurilor locuințelor din Marea Britanie din ultimii 11 ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iun 2023

Prețurile locuințelor în Marea Britanie au scăzut în ritm anual în luna mai, pentru prima dată în ultimii 11 ani, arată datele publicate miercuri de furnizorul de credite ipotecare Halifax (care face parte din grupul Lloyds), impactul majorării dobânzilor asupra pieței imobiliare devenind acum mai clar, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețul mediu al proprietăților imobiliare a scăzut cu 1%, față de mai 2022, primul declin anual din decembrie 2012, și în linie cu previziunile analiștilor intervievați de Reuters.

Reuters: Hidroelectrica poate obține peste 1 miliard de euro prin listarea la BVB CITEȘTE ȘI Reuters: Hidroelectrica poate obține peste 1 miliard de euro prin listarea la BVB

În ritm lunar, prețurile locuințelor în Regatul Unit nu s-a modificat în mai față de aprilie, când s-a înregistrat un declin de 0,4%, scrie Agerpres.

Kim Kinnaird, director în cadrul Halifax, a explicat că cererea este în scădere iar majorarea dobânzilor va spori probabil presiunile asupra pieței imobiliare.

Prețurile locuințelor în Marea Britanie s-au redresat ușor la începutul anului, față de scăderea de la finalul anului trecut, când s-au înregistrat turbulențe pe piețele financiare.

"Redresarea pieței imobiliare în primul trimestru din 2023 a dispărut, impactul majorării dobânzilor afectând bugetele gospodăriilor", a declarat Kinnaird.

Săptămâna trecută, un alt furnizor de credite imobiliare, Nationwide, raporta un declin lunar de 0,5% al prețurilor locuințelor în Marea Britanie în aprilie, și o scădere anuală de 3,4% - cea mai severă din 2009. 

viewscnt
Afla mai multe despre
case
marea britanie