Raport: Suprafața de birouri livrată în Cluj-Napoca scade în 2020

Raport: Suprafața de birouri livrată în Cluj-Napoca scade în 2020
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 oct 2019

2020 va aduce mai puține birouri Clasa A în Cluj-Napoca, într-un context în care spațiile care sunt neocupate în acest moment reprezintă 6,3% din stocul existent. Cu toate acestea, investitorii vor avea o competiție puternică în clădirile de birouri Clasa A, unde peste 18.000 de metri pătrați sunt disponibili spre mutare imediată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, suprafața de birouri Clasa A care se va livra în Cluj-Napoca în 2020 va scădea cu aproximativ 14% comparativ cu 2019, potrivit unui raport întocmit de către compania de consultanță imobiliară SVN Romania | Cluj.

EXCLUSIV Ionuț Dumitrescu renunță la investițiile în retail în favoarea birourilor. A vândut un teren către Lidl și primește oferte pentru parcul din Bistrița CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Ionuț Dumitrescu renunță la investițiile în retail în favoarea birourilor. A vândut un teren către Lidl și primește oferte pentru parcul din Bistrița

Clădirile de birouri Clasa A programate spre livrare anul viitor în oraș însumează 20.500 de metri pătrați. În acest an s-au livrat 23.900 de metri pătrați birouri Clasa A, cu peste 140% mai mult față de 2018. Cluj-Napoca reprezintă a doua piață de birouri din România, cu un stoc de 273.860 de metri pătrați de birouri clasa A, stocul total de birouri, incluzând și clădirile Clasa B, ajungând la 315.800 de metri pătrați.

Raport: Suprafața de birouri livrată în Cluj-Napoca scade în 2020

Datele SVN Romania | Cluj arată că rata de neocupare a spațiilor de birouri Clasa A din oraș este de aproximativ 6,3%. Totodată, 18.000 de metri pătrați în clădiri de birouri Clasa B sunt disponibili spre relocare imediată, o suprafață semnificativă care ar putea influența cererea existentă pentru clădiri Clasa A.

Chiriile pentru cele mai bune spații de birouri din Cluj-Napoca au rămas neschimbate în ultimii doi ani, la o valoare lunară de 13 – 15 euro / metru pătrat, în timp ce chiriile lunare pe segmentul spațiilor de birouri Clasa B sunt cuprinse între 8 și 11 euro / metru pătrat.

Raport: Suprafața de birouri livrată în Cluj-Napoca scade în 2020

viewscnt
Afla mai multe despre
birouri cluj napoca
birouri clasa a
svn romania