Sectorul construcțiilor a încetinit

Sectorul construcțiilor a încetinit
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 oct 2019

Lucrările de construcții au crescut cu 32,7% în august, pe serie brută, față de aceeași lună a anului trecut, nivel scăzut față de cel din luna precedentă, potrivit datelor publicate, marți, de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În iulie, față de luna corespunzătoare a anului precedent, lucrările de construcții au crescut cu 41%, pe serie brută, nivel crescut față de cel din luna precedentă, scrie News.ro.

În august, față de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcții a crescut, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 32,7%, respectiv cu 35%

Comerțul en gros a scăzut CITEȘTE ȘI Comerțul en gros a scăzut

Pe elemente de structură au fost înregistrate creșteri ale volumului lucrărilor de construcții noiși lucrărilor de întreținere și reparații curente (+36,6% fiecare) și lucrărilor de reparații capitale (+ 1,1%).

Pe obiecte de construcții, seria brută evidențiază creșteri ale volumului lucrărilor de construcții astfel: clădiri nerezidențiale cu 50,4%, clădiri rezidențiale cu 31% și la construcții inginerești cu 25,5%.

În primele 8 luni, volumul total al lucrărilor de construcții, ca serie brută, a crescut cu 27%, față de aceeași perioadă a anului trecut.

În 2018, volumul lucrărilor de construcții a scăzut pe total, ca serie brută, cu 4,1%.

viewscnt
Afla mai multe despre
ins
constructii