Sectorul construcțiilor a scăzut și în aprilie, cu 4,1%

Sectorul construcțiilor a scăzut și în aprilie, cu 4,1%
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iun 2018

Lucrările de construcții au înregistrat și în aprilie o scădere, de 4,1% pe serie brută, față de aceeași lună a anului trecut, după o contracție în martie, în principal din cauza rezultatelor mai slabe înregistrate pe zona clădirilor rezidențiale, potrivit datelor publicate joi de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În martie, față de aceeași lună a anului trecut, lucrările de construcții au înregistrat o scădere de 11,9%, scrie News.ro.

În aprilie, față de aceeași lună a anului trecut, pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la clădirile rezidențiale cu 24,4%. Creșteri au fost la clădirile nerezidențiale și la construcțiile inginerești cu 4,7%, respectiv cu 3,7%.

Aproape jumătate dintre români trăiesc în gospodării supraaglomerate, cel mai mare procent din UE CITEȘTE ȘI Aproape jumătate dintre români trăiesc în gospodării supraaglomerate, cel mai mare procent din UE

Pe elemente de structură, s-a înregistrat scădere la lucrările de construcții noi cu 11,4%. Creșteri au fost la lucrările de întreținere și reparații curente cu 17,1% și la lucrările de reparații capitale cu 12,7%.

În primele patru luni, volumul lucrărilor de construcții ca serie brută, a scăzut pe total, cu 2,7%, față de aceeași perioadă a anului trecut.

În 2017, volumul lucrărilor de construcții a scăzut pe total ca serie brută cu 5,4%.

viewscnt
Afla mai multe despre
constructii
ins