Sectorul construcțiilor și-a accentuat coborârea în octombrie

Sectorul construcțiilor și-a accentuat coborârea în octombrie
scris 14 dec 2018

Lucrările de construcții au înregistrat în octombrie o scădere de 3,6% pe serie brută, față de aceeași lună a anului trecut, o coborâre mai accentuată decât în luna precedentă, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Național de Statistică (INS).

În septembrie, față de aceeași lună a anului trecut, lucrările de construcții au înregistrat o scădere de 2,1%. În august, acestea au coborât cu 10,3%, scrie News.ro.

În octombrie, față de aceeași lună a anului trecut, volumul lucrărilor de construcții, ca serie brută, a scăzut pe total cu 3,6%, scădere reflectată la lucrările de construcții noi cu 5,9% și la lucrările de întreținere și reparații curente cu 3,8%. Creștere s-a înregistrat la lucrările de reparații capitale cu 11,6%.

ANALIZĂ De ce piața rezidențială nu se află în fața unei crize similare celei din 2008 CITEȘTE ȘI ANALIZĂ De ce piața rezidențială nu se află în fața unei crize similare celei din 2008

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la clădirile rezidențiale cu 28,5%. Creșteri s-au înregistrat la clădirile nerezidențiale cu 5,3% și la construcțiile inginerești cu 5,2%.

În primele zece luni, față de aceeași perioadă a anului trecut, volumul lucrărilor de construcții, ca serie brută, a scăzut pe total cu 4,1%, scădere reflectată la lucrările de construcții noi (-8%). Creșteri au fost la lucrările de reparații capitale (+5,4%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (+4,5%).

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la clădirile rezidențiale cu 28%. Creșteri au fost la construcțiile inginerești (+7,9%) și la clădirile nerezidențiale (+ 0,1%).

În 2017, volumul lucrărilor de construcții a scăzut pe total, ca serie brută, cu 5,4%.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
ins
constructii