Tranzacție surpriză: După ce a vândut Praktiker, Omer Susli cumpără jumătate din Bistrița Retail Park

Tranzacție surpriză: După ce a vândut Praktiker, Omer Susli cumpără jumătate din Bistrița Retail Park
scris 14 dec 2018

Omul de afaceri turc Omer Susli, care în vara anului trecut a vândut rețeaua de bricolaj Praktiker către grupul britanic Kingfisher, unul dintre liderii pieței de bricolaj și amenajări interioare din Europa și compania-mamă a Brico Depôt România, a preluat jumătate din Bistrița Retail Park, complexul comercial dezvoltat de Ionuț Dumitrescu prin compania Element Development și deschis în primăvara acestui an.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Tranzacția a fost parafată în aceste zile.

Susli a cumpărat o participație de 50% din compania care operează centrul comercial.

EXCLUSIV Surpriză: Ovidiu Buluc, care și-a vândut afacerea Farmexim și Help Net, intră pe piața imobiliară printr-o tranzacție de peste 5 milioane euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Surpriză: Ovidiu Buluc, care și-a vândut afacerea Farmexim și Help Net, intră pe piața imobiliară printr-o tranzacție de peste 5 milioane euro

În 2014, grupul german Praktiker vânduse operațiunile din România derulate de 27 de magazine către Omer Susli.

El este implicat în diferite afaceri, precum producătorul de fibre textile Romtextil, firma specializată in comerṭul cu ridicata al materialelor de construcṭii Search Chemicals, fabrica de cretă măcinată (carbonat de calciu) și transport rutier Tempo Invest, agenṭia de turism Travel Tips, iar recent a lansat un nou lanṭ de magazine pe piaṭa Home & Deco, sub brandul Homelux.

Tranzacție surpriză: Gruia Stoica preia controlul asupra fabricii de medicamente Polisano. Andreea Vonica iese din firma fondată de tatăl ei, care s-a sinucis în 2014 CITEȘTE ȘI Tranzacție surpriză: Gruia Stoica preia controlul asupra fabricii de medicamente Polisano. Andreea Vonica iese din firma fondată de tatăl ei, care s-a sinucis în 2014

Susli a fost președinte al Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din România (TIAD).

Bistrița Retail Park, deschis în luna mai, a presupus o investiție de 9 milioane euro, lucrările fiind finanțate de Garanti Bank cu jumătate din sumă.

Galeria comercială, în suprafață de 7.850 metri pătrați, include branduri precum Carrefour Market, Help Net, Lems, Decathlon, Dinoland, Metropolis, Top Shop, Churreria Julia, Noodle Pack, Salad Box sau Jysk.

Compania Element Development a dezvoltat, în perioada 1997-2007, firma de consultanță Eurisko, care a fost vândută în februarie 2008 către CB Richard Ellis (CRBE).

EXCLUSIV Surpriză: Dragoș Petrescu, proprietarul grupului City Grill, va intra pe piața hotelieră CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Surpriză: Dragoș Petrescu, proprietarul grupului City Grill, va intra pe piața hotelieră

După această tranzacție s-a focusat pe businessul de dezvoltare imobiliară prin achiziția de terenuri, construcția și vânzarea proiectelor. Un astfel de proiect este HQ Victoriei, o clădire de birouri în suprafață de 9.000 metri pătrați, finalizată în 2009 în zona Piața Victoriei și care în 2012 a fost vândută către fondul de investiții Zeus Capital.

Începând cu 2017, Ionuț Dumitrescu s-a asociat cu fondatorii One United pentru o nouă divizie de birouri, One Office.

viewscnt
Afla mai multe despre
susli
praktiker
kingfisher
magazine
retail
bricolaj