Selina iese din insolvență după aproape 9 ani

Selina iese din insolvență după aproape 9 ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mar 2023

Procesul de reorganizare a constructorului Selina, din nord-vestul României, a fost încheiat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tribunalul Bihor a dispus închiderea cu succes a procedurii de reorganizare a Selina SRL, parte a Grupului Selina, jucător din piața construcțiilor, cu consecința ieșirii din insolvență după aproape 9 ani.

INFOGRAFICE Barometrul chiriilor din București. Cartierele cu cele mai scumpe și cele mai ieftine apartamente de închiriat CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Barometrul chiriilor din București. Cartierele cu cele mai scumpe și cele mai ieftine apartamente de închiriat

„În ciuda dificultăților de pe piața construcțiilor, în ultimii ani ne-am concentrat eforturile să extindem portofoliul de contracte ceea ce a generat o cifră de afaceri de 100 de milioane de euro în 2022, iar pentru 2023 estimăm o creștere de 60% a acesteia precum și realizarea unor proiecte majore de construcții”, spune Beneamin Rus, fondatorul grupului Selina.

Creditorii majoritari în procedură au fost Unicredit Bank SA și Banca Transilvania SA, cu peste 80% din totalul sumelor asumate la plată prin planul de reorganizare. În perioada de reorganizare, compania a achitat circa 13,5 milioane de euro.

Grupul de Firme Selina (Selina, Trameco, Drumuri Bihor și Selina Invest) are peste 1.000 de angajați și deține circa 400 de utilaje, echipamente și unități de producție beton și asfalt.

Printre cele mai importante proiecte se numără: Proiectare și execuție pentru finalizarea Autostrăzii Brașov - Tg. Mureș - Cluj - Oradea, Secțiunea 3C; lărgire la 4 benzi a centurii rutiere a Municipiului București Sud între A2 km23+600 și A1 km 55+520 - LOT II. Creșterea gradului de siguranță și securitate în Aeroportul Oradea; Reabilitarea și modernizarea infrastructurii aeroportuare din Satu Mare.

viewscnt
Afla mai multe despre
selina
insolventa