Simptom al balonului imobiliar: unii londonezi nu mai speră la o casă în proprietate decât prin loterie

Simptom al balonului imobiliar: unii londonezi nu mai speră la o casă în proprietate decât prin loterie

Sursa foto: Natalia Orokova / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 13 mai 2017

O femeie intenționa să organizeze o tombolă având ca premiu de 3,75 milioane lire sterline casa sa pe care o cumpărase în urmă cu numai 3 ani cu un preț de 10 ori mai mic.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Escaladarea prețurilor proprietăților din Londra în ultimii ani a adus unele familii în poziția de nu mai putea cumpăra case sau să facă acest lucru doar cu prețul unei supraîndatorări. Cineva a sesizat că o parte dintre londonezi se consideră scoși din piață și a pus la bătaie locuința sa printr-o tombolă în care prețul unui tichet este de 5 lire sterline.

Renu Qadri a lansat pe data de 7 mai o loterie online având ca premiu casa sa cumpărată într-un cartier londonez în urmă cu 3 ani cu 360.000 de lire sterline, transmite The Daily Telegraph. Conform portalului, tombola era organizată pentru 750.000 de tichete, ceea ce ar ridica valoarea proprietății la 3,75 milioane lire sterline, de 10 ori peste prețul de achiziție. Biletele de loterie se puteau achiziționa online prin plăți efectuate în sistemul Paypal. Bonus pentru casă erau câteva piese de mobilier și candelabre în valoare de 12.000 de lire sterline.

Inițiatoarea loteriei a anulat însă joi demersul după ce consiliul local al proprietarilor din Greenwich i-a atras atenția că demersul ar putea încălca reguli ale comisiei naționale pentru jocurile de noroc. Portalul a fost desființat și înlocuit cu un mesaj în care spune că tragerea la sorți a fost anulată ca urmare a respectivului avertisment și că banii celor care deja au cumpărat tichete vor fi returnați în termen de 28 de zile.

Proprietara locuia în respectiva casă din anul 2002 și o achiziționase de la stat pentru 360.000 de lire sterline printr-o facilitate specială pentru chiriași, deși chiar și atunci pe piață valora aproximativ 460.000 de lire sterline. Între timp are probleme cu plata ratelor lunare la creditul ipotecar și a decis să o înstrăineze. Qadri spune că a încercat să vândă locuința la prețurile de listă, dar i-a fost greu să găsească un cumpărător.

viewscnt
Afla mai multe despre
londra
case
balon imobiliar
real estate